Bodrum Gündem

Meclis Polisi rahatladı

TBMM’de Salı günleri, siyasi partilerin grup toplantıların ayrılmıştır. Gruplar için 5 siyasi partiye, 3 salon tahsis edilir.

İYİ Parti’nin de grubunu kurarak parlamentoda temsil edilmeye başlanılmasıyla Salı günleri, bir günde 5 siyasi partinin,  günün çeşitli saatlerinde grup toplantıları yapması da oldukça güçleşti.

Grup toplantıları nedeniyle Salı günleri, Genel Kurul çalışmalarına bir saat geç, saat 15.00’de çalışmalara başlar.

Salı günleri, saat 09.45’de İyi Parti ile başlayan grup toplantıları, saat 10.30’da MHP, Saat 11.45’de HDP, 12.30’da AKP ve 13.30’da CHP grupları ile devam ederdi.

Bu durumda, TBMM TV’nin, liderlerin konuşmalarını canlı olarak yayınlamakta da sıkıntı yaşanmasına neden olurdu.

Liderin biri grup konuşmasını uzatınca, diğer grup toplantısının başlama saatine denk gelir, Meclis TV canlı yayını keserek, diğer liderin konuşmasını vermeye başlayınca kıyamet kopardı. Özellikle iktidar partisi, aynı zamanda “Cumhurbaşkanı” da olduğu için Erdoğan’ın konuşmasının Meclis Tv tarafından kesilmesine sert tepki gösterirdi.

Bu duruma AK Parti son verdi. İki nedenle.

Birinci neden, yukarıda yaptığım sıralamada en avantajlı konumda Ana Muhalefet Partisi’ydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşma yapan tüm liderleri dinliyor, ona göre konuşmasını güncelleyebiliyordu.

Genel Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı da olduğu için, “son konuşmacı” olmak istedi. Ancak Meclis’teki sıralamayı bozmak mümkün olmadı. Bunun üzerine AK Parti grubunun gününü değiştirdiler. Ve AK parti grup toplantısı Çarşamba gününe alındı.

Böylece yıllardır devam eden bir teamül de sona ermiş oldu. Grubu Çarşamba gününe aldıran Erdoğan, tüm liderlerin grup konuşmalarını dinledikten sonra kürsüye çıkarak, hepsine cevap verme olanağına kavuşmuş oldu.

İYİ Parti-MHP Gerginliği…

Ancak, Meclis’te Salı günleri bir sıkıntı daha yaşanıyordu. MHP’den ayrılarak parti kuran İyi Parti grubu ile MHP grubu yan yana iki salonda grup toplantısı yapıyordu. Sayıları az olduğu için küçük salon MHP’ye verildi.

Saat 09.45 de başlayan İYİ Parti grubunun bittiği saatte saat 10.30’da MHP grubu başlıyordu. Gruptan çıkan Meral Akşener ile parti grubuna giren Devlet Bahçeli karşılaşabilirlerdi. Ayrıca, MHP’liler ile eski MHP’li (yeni İYİ Partili) milletvekilleri de kuliste karşılaşınca bir elektriklenme yaşanıyordu.

Bu nedenle TBMM Polisi bu iki grup toplantısı sırasında olağanüstü güvenlik önlemi almak zorunda kalıyordu. Grup salonunun önüne turkuvaz renkli kordonlar çekiliyor, çok sayıda polis köşe başlarını tutuyor, kimseyi kuliste bekletmiyordu.

Akşener ve Bahçeli’nin karşılaşmaması için İYİ Parti grubunun

MHP grup salonuna ve Bahçeli’nin giriş yaptığı kapıya bakan tarafındaki kapı, giriş-çıkışlara kapatıldı. Böylece Bahçeli’nin görmemesi için Akşener’in çıkış kapısı değiştirildi.

Olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılan iki partinin grup toplantıları sırasında çok sayıda kameraman ve foto muhabiri de kulislere inerek “bir olay çıkması” ihtimaline karşılık hazırlık yapıyordu.

Meclis polisi derin bir “oh” çekti.

Bu gerilimli duruma da İYİ Parti son verdi.

Meral hanım, İYİ parti grup toplantısını, Erdoğan gibi Çarşamba gününe, AK Parti grubunun öncesine aldı.

Böylece sabah saat 09.45 gibi erken bir saatte Meclis’e gelmekten kurtuldu. Hem de muhtemel bir MHP-İYİ Parti gerginliğinin veya kavganın önüne geçmiş oldu. Böylece Meclis polisi de rahat bir nefes aldı ve aldığı tüm güvenlik önlemlerini kaldırdı.

İşte bugün sakin ve rahat bir ortamda grup toplantısı için Meclis’e gelen Meral hanımı, hiçbir MHP’lin olmadığı ortamda, grup başkanı ve vekiller karşıladı.

Beyaz üzerinde Pembe bir ceket giyen Meral Akşener’in hedefinde yine Erdoğan vardı.

“Muhterem” diye hitap ettiği Cumhurbaşkanı’na “yenilgiyi şimdiden hazmetmeye başla” diye seslendi.

Koray Aydın, Koncuk’u alkışlamadı.

Son seçimde İYİ Parti’den Milletvekili seçilen İsmail Koncuk, Eylül 2020’deki kurultayda yaşananlarla ilgili olarak Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a tepki göstererek istifa etmişti.

Koncuk bir süre sonra Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığını yaptığı Zafer Partisi’ne katıldı. Ancak, bir süre önce oradan da istifa ederek, yeniden İYİ Parti’ye dönme kararı aldı. Meral Akşener, grupta İsmail Koncuk’a bir kez daha parti rozeti taktı.

İki kelam etmek isteyen İsmail Koncuk’un, “Ben FETÖ’nün yaptıklarını ortaya çıkaran adamım. Ben Türk milliyetçisiyim” sözlerini partinin ikinci adamı Koray Aydın ise alkışlamadı.

Belli ki Koncuk’un geri dönmesine sıcak bakmıyordu…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.