Bodrum Gündem

Yangını söndürme işi sadece Tarım ve Orman Bakanlığına ait olmadığı görülmüştür

Yangını söndürme işi sadece Tarım ve Orman Bakanlığına ait olmadığı görülmüştür
29.05.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan seçim çevresi Muğla’nın coğrafi ve iklimsel özelliklerinden dolayı orman yangınlarının en çok görüldüğü illerin başında geldiğini,2021 yazındaki yangınlarda maalesef ormanlarının %8 ini kaybettiğini söyledi. Bu nedenlerden dolayı orman yangınlarına karşı alınacak ya da alınması gerekli önlemler konusunda TBMM’de AKP iktidarına gerek araştırma önergesi gerekse soru önergeleri vererek konuyu sürekli gündeme getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini belirtti.

Bodrum Gündem Haber

AKP iktidarı Orman yangınlarının söndürülmesi ya da öncesinde tedbir alma konusunda samimi olsaydı gereken önlemleri zamanında alır ve en az zarar ile atlatılır ya da yangınların çıkmasını önlerdi.

AKP Hükümetinin yazlık kışlık sarayların yapımı için kaynak bulduğu kadar orman yangınlarının söndürülmesi için de her türlü önlemi, araç ve gereci almak için de kaynak bulmak zorunda olduğunu belirten  Özcan, “85 milyonluk ülkemizin elindeki mevcut uçakları (THK uçakları) bir tarafa bırakalım, yeterli sayıda yangın söndürme uçağı alamayacak ise isimlerini bile bilemediğimiz onlarca vergiden elde edilen vergilerimiz nereye gidiyor diye sormak bizim görevimiz ve sormaya da devam edeceğiz” dedi

Milletvekili Özcan açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Son orman yangınları gösterdi ki yangını söndürme işinin sadece Tarım ve Orman Bakanlığına ait olmadığı görülmüştür. İşbirliği yapılan diğer Bakanlıklar ve kuruluşlar (Çevre ve Şehircilik, İçişler, Turizm Bakanlığı, Belediyeler gibi) ile yapılacak işbirliğinin nasıl olacağı ile ilgili hususların da kamuoyuna önceden açıklanması gerekmektedir.”

2022 yaz aylarının yaklaştığını, önemli olan yangın çıkmadan ya da çıktıktan hemen sonra büyümeden söndürülmesi hususundaki tedbirlerin alınmasının çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Özcan aşağıdaki soruları yanıtlaması istemiyle T.C.Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye yönelttiğini söyledi.

1-)Ülkemizin tamamında kaç tane geçici, kaç tane daimi Orman işçisi çalışmaktadır? Yeterli midir?

2-)Kaç tane Orman Yangın Gözetleme kulesi bulunmaktadır? Yeterli midir?

3-)T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kaç tane yangın söndürme uçağı, kaç tane helikopteri vardır? Bunların kaç tanesi kiralık kaç tanesi mülkiyetindedir? Yeterli midir?

4-)Yangın söndürme amaçlı olarak karada kaç tane Arazöz, itfaiye aracı, dozer, greyder vs. vardır? Yeterli midir?

5-)Yangın söndürme amaçlı kaç tane göl ya da havuz mevcuttur? Yeterli midir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.