Bodrum Gündem

Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun Açığa Alındı

Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun Açığa Alındı

Bodrum Belediyesinde 3 Haziran itibarı ile başlayan değişimlerin yankıları sürerken, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un da açığa alındığı öğrenildi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesinde 3 Haziran 2022 günü itibarı ile gerçekleşen görev değişikliklerinin yankıları sürerken, Bodrum gündeminde bomba etkisi yaratacak bir habere ulaştık.  Güvenilir kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun görevinden el çektirilerek, açığa alındı.

Bodrum Gündem’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre; Bodrum Belediyesi’nde devam eden soruşturmaların selameti açısından Hüseyin Tutkun’un görevinden el çektirilerek açığa alındığı öğrenildi.

Soruşturmanın selameti ve açığa alınma ne anlama geliyor?

Görevden uzaklaştırma nedir? sorusunun cevabı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesinde açıkça verilmiştir. Kanuna göre devlet memurlarının görevden uzaklaştırması, memurların ceza veya disiplin soruşturmalarında görevlerinde devam etmelerinde sakınca bulunan hallerde uygulanan geçici bir önlemdir. Dolayısıyla görevden uzaklaştırma bir tedbirdir.

Görevden uzaklaştırma kararını almaya yetkili makamlar da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 138. maddesinde düzenlenmiştir. Düzenlemeye göre; Görevden uzaklaştırmaya yetkililer şunlardır. a) Atamaya yetkili amirler; b) Bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri; c) İllerde valiler; ç) İlçelerde kaymakamlar…

Yorumlar

  1. maho dedi ki:

    hic bomba etkisi falan yaratmadi.olmasi gereknler oldu beceriksiz bir fen isleri baskan yardimcisi ve muduresi bide bu ne üdüğü belli olmayan kisi.iyi olmus.

  2. Seda Bayer dedi ki:

    Bana kalırsa Ahmet ARAS Görevden alınmalı !!!