Bodrum Gündem

Ege’ye Özgü Lezzetler Görücüye Çıktı

Ege’ye Özgü Lezzetler Görücüye Çıktı
06.06.2022
0
A+
A-

Muğla’da Türk Mutfağı Haftası tüm ilçelerdeki etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan yöresel yiyecekler katılımcılara ikram edildi. Yörede tatil yapan yerli ve yabancı turistlere Türk mutfağı tanıtıldı.

Bodrum Gündem Haber

İlk etkinlik Milas’ta yapılırken hemen ardından Bodrum’da devam etti. Etkinliklerde ünlü şef Özlem Mekik sunumuyla renkli ve keyifli geçti.

Kültür ve Turzim Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası olarak” kabul edilen Mayıs’ın son haftasında yapılan etkinliklerin ilk startı Milas’da verildi. Sunculuğunu Şef Özlem Mekik’in yaptığı kutlamalara Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar katıldı.

Şef Özlem Mekik’in sunumuyla gerçekleştirilen yemek şovda Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şeflerden Ahmet Çetin, Kadri Memiş, ve Adnan Şentürk deniz ürünleri ve zeytinyağı kullanarak meze ve yemek yaptı. Ege mutfağından yemeklerin tanıtıldığı etkinlikte katılımcılara balık ekmek ikram edildi.

Milas etkinliklerinin hemen ardından Şef Özlem Mekik’in sunduğu Bodrum Kutlamaları iskele meydanında gerçekleşti. Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi, halkoyunları gösterisi sundu. Etkinliğe katılan vatandaşlara lokum pilavı, keşkek, lokma ve mis çiçekli pelte ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.