Bodrum Gündem

CHP, eski CHP değil

Meclis Televizyonu, Salı ve Çarşamba günleri yapılan grup toplantılarında, sadece genel başkanların konuşmalarını canlı olarak yayınlar. Genel Başkan, kürsüye çıkıp konuşmasına başladığı anda yayına girer.

Öncesinde, grubu yöneten grup başkanvekillerinin sunumlarını vermez. Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçileri ve salondaki detayları da ekrana yansıtmaz.

O nedenle siz salondaki coşkuyu göremezsiniz. Gruba kimlerin katıldığını bilemezsiniz ve grup başkanvekillerinin sunumunu dinleyemezsiniz.

Ben size, Meclis Televizyonu’ndan izleyemediklerinizi, detayları anlatmaya çalışayım.

Dünkü CHP grubu gerçekten çok coşkuluydu.

Birkaç saat önce yapılan MHP grubu ne kadar sakinse, CHP grup salonu aksine, ağzına kadar doluydu. Sıra aralarına atılan sandalyelerde yer bulabilenler şanslıydı. Ziyaretçilerin çoğu sırtlarını duvarlara dayayarak, ayakta dinledi.

Çok sayıda milletvekili ve partili, Kılıçdaroğlu’nu iktidar kulisindeki televizyon ekranlarından izlemek zorunda kaldı. Yani CHP grubu, kulislere kadar taştı…

Grubu bu hafta Engin Altay yönetti. Toplantının başladığını kürsüdeki zili çalarak duyurdu. Altay, kalabalıktan memnundu.

Gözlerini salonun üzerinde gezdirdikten sonra Kılıçdaroğlu’na dönerek,  “Sayın genel Başkanım, ‘Bize Katılın’ çağrınız sayesinde çığ gibi büyüyoruz” dedi.

Ardından da gruba katılanları saymaya başladı. İl ve ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, madde bağımlılığı ile mücadele eden anneler, şoförler, müfettişler…

Liste uzayıp gidiyor.

Kale Komutanı, Cesur Yürekli Kadın,

Sıra, geçtiğimiz hafta gruba girerken Kılıçdaroğlu’nu arayarak veda eden ve birkaç saat Silivri Cezaevi’nde kalarak cezasını çeken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu anons etmeye geldi.

Canan Kaftancıoğlu en ön sırada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana oturuyordu. 39 ilçe başkanını da alarak Ankara’ya geldi ve CHP grubuna katıldı.

Engin Altay, Kaftancıoğlu’nu, “Kale Komutanı, Cesur Yürekli Kadın, Canan hanım aramızda ” diye anons edince salona ayağa kalktı.

Anadolu’nun dört bir yanında CHP’ye ilgi olduğunu ifade eden Engin Altay, Erdoğan’ın “Sürtük” sözüne, “Anadolu kadını özür bekliyor” hatırlatmasını yaptı.

Altay, “geliyor gelmekte olan, milletin sesi geliyor” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etti.

Buraya kadar yaşananlar Meclis Televizyonu’ndan yayınlanmadı.

“CHP, eski CHP değil, Siz de eski siz değilsiniz”

Ayakta alkışlarla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu konuşmasına “bize katılın “sloganı ile başladı.

Bu defa hedefinde “muhafazakâr genç kadınlar” vardı. Kemal bey, muhafazakâr genç kadınlara şöyle seslendi:

“Muhafazakâr genç kadınların da bize katılmalarını istiyorum. Annelere hakaret edenler, yarın döner sizlere de hakaret ederler. CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Aynı değerleri savunuyoruz.”

Bize katılın, her şeyi çözelim…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.