Bodrum Gündem

Dibeklihan, Kadın ve Sanat İlişkisinin Tarihini Aydınlatıyor

Dibeklihan, Kadın ve Sanat İlişkisinin Tarihini Aydınlatıyor

Bugüne kadar sergi, söyleşi, imza günleri gibi pek çok sanatsal çalışmaya kucak açan Dibeklihan, 10 Haziran Cuma günü saat 21.00’de etkinliklerine, tarihsel süreç içinde kadının konumu üzerine yapıyor.

Bodrum Gündem Haber

Şair, yazar Yelda Karataş ve öğrencisi Duygu Taylan’ın birlikte gerçekleştirdiği bu söyleşi, kadının sanat konusunda geçmişten günümüze yaptığı yolculuğa ışık tutacak. Uzun yıllar, reklam sektörü ve aynı zamanda Yaratıcı Yazarlık alanında akademisyen olarak çalışan şair ve şarkı sözü yazarı Karataş, edebiyat alanında uluslararası ve ulusal birçok ödülün sahibi. Son yıllarda şiir ve şarkı sözü atölyelerini Umay, Bilim Sanat Yaşam Merkezi bünyesinde gerçekleştirmekte.
İlk kitabı, yakın zamanda raflarda yer alan ve hızla ikinci baskısını gerçekleştiren Duygu Taylan, Yelda Karataş’ın öğrencisi. Bu ilişki aynı zamanda, yaratıcı bir arkadaşlığın ilk adımları olarak, Dibeklihan’daki söyleşi ile izleyenleri kucaklayacak.
Söyleşinin ardından, öğretmen öğrenci birlikte kitaplarını imzalayacak.

Sanatın her alanında, kadın ve gençlerin yanında olan, Bodrum’un bu benzersiz mekânı olan Dibeklihan, uzun yıllardır Kültür ve Sanat’a verdiği hizmetlerine bu yaz sezonunda da aynı anlayış ve sanatın her alanından etkinliklerle devam ediyor.

Güçlü bir kültür anlayışının ardılları olarak, Dibeklihan’ın bünyesinde yer alan birbirinden değerli aktiviteler yaz boyunca Bodrumlulara açık olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.