Bodrum Gündem

Bakan Çavuşoğlu, Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Adamova ile görüştü

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, RESMİ ZİYARETTE BULUNMAK ÜZERE GELDİĞİ ÇEKYA’NIN BAŞKENTİ PRAG’DA ÇEKYA TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI MARKETA PEKAROVA ADAMOVA İLE BİR ARAYA GELDİ.

Bakan Çavuşoğlu, Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Adamova ile görüştü
10.06.2022
0
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Çekya’nın başkenti Prag’da Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova Adamova ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Çekya’nın başkenti Prag’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Çavuşoğlu, Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova Adamova ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları, Ukrayna’ya yapılması planlanan yardımlar ile Çekya’nın yaklaşan Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığındaki Türkiye-Çekya ilişkileri ile ilgili konular ele alındı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, yakın zamanda Çekya Temsilciler Meclisi’nde Türkiye Dostluk Grubu kurulmasından dolayı teşekkür etti.

Çavuşoğlu ayrıca Prag Büyükelçiliğinde, Çekya’da yaşayan Türk toplumunun önde gelen isimleri ve dernek başkanları ile bir araya gelecek, ardından 4. Asya-Avrupa Siyasi Forumu’na katılarak forumun açılış konuşmasını yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.