Bodrum Gündem

TGC Adalet Komisyonu’nda Basın Kanunu ile ilgili görüşünü açıkladı

TGC Adalet Komisyonu’nda Basın Kanunu ile ilgili görüşünü açıkladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile ilgili görüşünü TBMM Adalet Komisyonu’na sundu.

Bodrum Gündem Haber

TBMM’de 9 Haziran 2022 Perşembe günü yapılan Adalet Komisyonu toplantısına davet edilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni Genel Sekreter Sibel Güneş ve Ankara Temsilcisi Taylan Erten temsil etti.

Toplantıda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin raporu hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sibel Güneş şöyle konuştu:

“Mesleğimizin geleceğini olumsuz etkileyecek Sosyal Medya Yasa Tasarısı için gazetecilik meslek örgütlerinin görüşü alınmadı.

Biz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yasa tasarısının getireceği sakıncaları raporlaştırdık önce TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’nda, sonra da Adalet Komisyonu’nda paylaştık.

Seçime giderken bu tasarı yasalaşırsa basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ortadan kalkacaktır. Her boyutuyla ağır sansüre neden olacak, hangi partiye oy verirse versin yurttaşın habere ve gerçeğe erişimi engellenecektir. Tutuklu gazeteci sayısını artıracak, internet sitelerine, internet sağlayıcılarına ağır para cezaları getirilmesine yol açacaktır. İnternet sitelerine ceza verildiğinde o sitede çalışan gazetecilerin de basın kartı iptal edilecektir. Bu tasarının yürürlüğe girmesi halinde iktidarın hoşuna gitmeyen her haber için dezenformasyon denilerek ceza istenecektir.

Dezenformasyon sorunu ile ilgili olarak hazırlandığı vurgulanan tasarının ağır cezalandırma mekanizmasına dönüşmemesi için şimdiden gerekli önlemler alınmalıdır. Dezenformasyonu düzenleyen 29. madde geri çekilmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.