Bodrum Gündem

YKS için işin uzmanından tavsiyeler

YKS için işin uzmanından tavsiyeler

YKS’ye sayılı günler kala işin uzmanına üniversite sınavında öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sorduk.

Bodrum Açı Kurs Merkezi kurucusu ve deneyimli eğitimci Haydar Akbaba konu ile ilgili şunları söyledi:

ÖSYM’nin açıkladığı sayılara göre bu yıl TYT sınavına üç milyon iki yüz bin kişinin üzerinde aday, AYT sınavına iki milyon kişinin üzerinde aday ve YDT sınavına ise yüz altmış sekiz bin kişinin üzerinde aday başvuru yapmış. Sayılardan da görüldüğü üzere milyonlarca öğrenci bu sınavda ter dökecek ve kendileri için en iyi olacak bölüm ve üniversiteleri kazanmak için yarışacak. Bunun için artık sayılı günler kalan sınavda öğrencilerin bugüne kadar öğrendikleri bilgileri en iyi şekilde yansıtmaları, stres, heyecan ve paniğe kapılamamaları gerekiyor.

Geriye kalan süreçte öğrencilerin artık yoğun çalışma temposunu geride bırakması çalışma sürelerini azaltmaları, vücutlarını ve zihinlerini dinlendirmelerini tavsiye ediyorum. Artık konu çalışmak yerine deneme çözümü ve çözemedikleri soruların doğru cevaplarına ulaşıp analiz yapmaları daha uygun olacaktır.

Bu süreçte uyku düzenlerine ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle gece geç saatlere kadar ders çalışan adayların gece vakitlice yatmaları ve sabah erken kalkmaları adayların faydasına olacaktır. Sınav günlerinde bünyeleri uyku problemi yaşamamalı. Ayrıca beslenmelerine dikkat edip, midelerini rahatsız edecek yiyeceklerden uzak durmalılardır. Sınava kahvaltı yapmadan girmemeli, kahvaltıda midesini rahatsız edecek, yakacak ağır kahvaltı yerine hafif kahvaltı yapmaları yararlarına olacaktır.

Girecekleri sınavların başlama saatlerinde sınav provası yapmalarında fayda var. Özellikle sınav salonlarından çıkışların yasak olduğu süreleri göz önüne alarak deneme çözmeleri adaylara sınavda zorlanmamaları için yardımcı olacaktır.

Geriye kalan günlerde adaylar, en az son beş yılda çıkmış sorulara bakıp, soru tipi, içeriği gibi konular hakkında analiz yapıp kedilerine uygun bir teknik geliştirmeleri ve bunları uygulamak için deneme sınavı yapmaları gerekmektedir.

Sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacaktır. Bu konu ile ilgili adayların evleri ve sınav binası arasındaki zamanlamaya dikkat etmeleri faydalı olacaktır.

Sadece adaylar değil bu süreçte velilerin de dikkat etmesi gerekenler olacaktır. Özellikle adayları stres, kaygı ve heyecandan uzak tutmalı, adaylar üzerinde baskı oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalılar.

Sınavdan önceki cuma gününü öğrencilerin dinlenerek geçirmelerini tavsiye ediyorum. Adaylar, sınav giriş belgesinde yazan uyarıları dikkate alarak sınava gitmeleri gerektiğini unutmasınlar.

Bu vesileyle sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.