Bodrum Gündem

Bu besinleri tüketin, stresi unutun

Bu besinleri tüketin, stresi unutun

Günümüzde, çoğu kişinin en büyük problemlerinden biri stres ve kaygı bozukluğu. Yaşadığımız hayat şartları ve içinde bulunduğumuz gündem, bizi bu yöne daha çok itiyor maalesef. Özellikle ruhsal anlamda kendimizi bunalmış hissettiğimizde, strese girdiğimizde yeme içmeden kesilebildiğimiz gibi tam tersi kontrolsüz bir yeme isteğine sahip olabiliyoruz. Ancak bazı besinler var ki, iştahımızı baskılıyor, stres seviyemizi kontrol altına almamıza destek oluyor. Gelin birlikte bu besinleri inceleyelim;

Avokado

-Avokado kalbi koruyan esansiyel yağ asitlerinden zengin bir yiyecek. İçerdiği yüksek potasyum miktarı ile kan basıncının dengelenmesine, dolayısıyla stres seviyesinin azalmasına etki eder.

Bitter Çikolata

-Bitter çikolata, serotonin ve endorfin seviyelerinin artmasını sağlayarak stres seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Magnezyum ve potasyumdan zengin olan bitter çikolata, porsiyon miktarına dikkat edildiği takdirde bize zarardan çok yarar sağlayabilir.

Muz

-Potasyum kaynaklarının başında gelen muz, stres azaltan besinler grubundadır. Aynı zamanda serotonin salgılanmasına destek olur, bu sayede mutlu hissederiz.

Balık

-Strese iyi gelen yiyecekler arasında yer alan balık, omega-3 değeri yüksek bir besindir. Aynı zamanda kortizol ve adrenalin seviyelerini stabil tutarak stresi önler. Haftada 3-4 gün balık tüketmek bu konuda bize oldukça fayda sağlayacaktır.

Badem, Fındık, Ceviz

-Özellikle ceviz içerdiği omega-3 ile stres seviyesinin azalmasında etkili bir yiyecektir. Badem ve fındık, içeriğinde bulunan B ve E vitaminleri sayesinde stres azaltan besinler grubunda yer alır. Gün içinde ara öğünlerimizde porsiyon miktarına dikkat ederek tüketmekte fayda var.

Diyetisyen Miray Aker

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.