Bodrum Gündem

İzmir’in Usta Kadınlar’ı MİTSO’da

İzmir’in Usta Kadınlar’ı MİTSO’da
14.06.2022
0
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden İzmir’in “Usta Kadınlar”ı,  kadınların erkeklere oranla işlerine ve işyerlerine daha bağlı olduklarını belirterek istihdamda kadınlara öncelik verilmesinin işyerinin geleceği için de önemli olduğunu belirttiler.

Bodrum Gündem Haber

İzmir’de ev kadınlarının ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri internet üzerinden pazarlamak üzere “Usta Kadınlar” adıyla bir araya gelen kadın girişimciler Milas Ticaret ve Sanayi Odasından destek istediler. İzmirli Üsta Kadınların temsilcileri Mihriban Keleş, Seçkin Aktürk ve Ayşe Bozkar MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Üyesi Hakkı Ayakdaş ve Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu ile görüşen “Usta Kadınlar” oluşumu temsilcileri, kadınların ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri internet üzerinden satışını yapmak için “ustakadinlar.com” adıyla bir sanal pazar oluşturduklarını anlattılar. Milas’ta son zamanlarda kadınların kooperatifleşmeye başlamasının önemini belirten Usta Kadınlardan Seçkin Aktürk “İzmir’de kadınların emeğini değerlendirmek için çalışma başlattık. Bir sanal pazar oluşturduk. Halk Eğitimi Merkezleriyle çalışmalar yapıyoruz. Amacımız kadın emeğini en iyi şekilde değerlendirmek. Bunun için de ihracata yönelmek istiyoruz” diye konuştu.

İzmirli Usta Kadınlar oluşumu temsilcilerinden Mihriban Keleş de “Kadınların el emeğini değerlendirirken bir yandan da kadın istihdamını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. İstatistiklere baktığımızda kadınların işlerine erkeklerden çok daha bağlı oldukları ortaya çıkıyor. Erkekler işlerini, işyerlerini çok kolay terk edip başka işlere yönelebiliyorlar. Oysa kadınlar işlerine ve işyerlerine erkeklerden çok daha bağlılar. Bu nedenle işyerlerinin kadın çalışanlara öncelik vermesi işyerinin geleceği için de önem taşıyor” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İzmirli Usta Kadınların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Başlattığınız çalışma için sizi kutlarım ve başarılar dilerim. Kadınların emeklerini, ürünlerini değerlendirmek için çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Biz de MİTSO olarak kadınların iş yaşamına daha aktif olarak katılması için çalışmalar yapıyoruz. Kadınların kooperatifleşmelerini teşvik ediyoruz. Kurulmuş kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satışına destek veriyoruz. Tanıtımlarını yapıyoruz” diye konuştu. İzmirli Usta Kadınları Milaslı kadınların kurduğu kooperatiflerle tanıştırmayı da öneren Reşit Özer “Kadın kooperatifleri birbirlerini desteklemeli. Elbirliği ile birçok iş başarılabilir. Biz de destek oluruz” diye konuştu ve İzmirli Usta Kadınlara başarılar diledi.

İzmirli Usta Kadınlar ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e üretimini ve pazarlamasını yaptıkları çeşitli ürünlerden örnekler armağan ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.