Bodrum Gündem

Ercan

Ercan
16.06.2022
0
A+
A-

2000 li yıllara gelmeden önce teknolojinin hayatımızda çok olmadığı yıllar.

Gazeteler her yıl sonunda almanak ya da yıllık adıyla bir kitap çıkarırlardı. Kapağı kartondan olur içi de gazete kağıdına basılı nerdeyse 100 sayfayı aşkın kalın kitapları okuyucularına ücretsiz dağıtırlar idi.

Gazete bayi tanıdıksa almanaktan ayrılması tembihlenir, değilse de sabah erkenden gidip bu sınırlı baskıdaki kitaptan bir tane alınır ev halkınca da merakla okunurdu.

Kapağında o yılın önemli olaylarından birkaç çarpıcı fotoğraf olur, içeriğindeyse geçmiş yılın yurtta ve dünyada önemli olayları tarih sırasıyla yayınlanırdı. Bazen de siyasetçilerin, iş insanlarının düşüncelerini anlattığı makaleler almanakların içinde görülürdü.

2021 in son günlerini yaşarken geriye dönüp Bodrum’un bir almanağını çıkaralım desek sanırım en çok hatırda kalan ülkemizde ve ilçemizde yaşanan yangınlar baş konu olurdu.

Bununla beraber canımız çok acıtan bir haberi de 16 Haziran 2021 Çarşamba günü basından okuduk.

Bodrumda ne yazık ki Polis Memuru Ercan Yangöz, görevli arkadaşlarıyla silah kaçakçılarını takip ettikleri esnada silahlı saldırıya uğrayarak şehit düştü.

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirde “Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!” diyor.

Bodrum’un kadim topraklarında 26 yaşında gencecik bir güneş battı.

Adını şehit olmasıyla öğrendiğimiz bu genç bizlerin güvenliği için canını ortaya koydu.

Kim bilir ne hayalleri vardı onunda. Her genç gibi onu seven ailesi, tuttuğu takımı, sevdiği yemekler vardı.

Bir ana kuzusu, bir vatan evladı görevi başında kurşunlara hedef oldu.

Yeni yıl gelirken nerde ne yiyelim, nasıl kutlayalım, ne giyelim diye dertlerimiz varken yılbaşı gecesi de dahil olmak üzere bizlerin güvenliği için çalışan polisimiz, askerimiz görevlerinin başındalar.

Yurt içinde ve dışında ülkemizin güvenliği için gece gündüz demeden bizler için çalışıyorlar, haklarını ödeyemeyiz.

Bu meslekler elbette büyük riskler içeriyor. Bu riskleri azaltmak, yaptıkları işi kolaylaştırmak için neler mümkün. Çok fazla bilgi sahibi olmasam da çelik yelek veya buna benzer birçok koruyucu malzeme, modern teçhizat, modern araçlar, toplumun bilinçlenmesine ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim.

Her şeyi devletten beklemeden bizler vatandaş olarak bu meslek gruplarının dayanışması ve kamu yararı için kurulan vakıflara destek olabiliriz.

Ve 2022

2022 den beklentim Ercan gibi gencecik canlarımızın yitip gitmediği, huzurun, sağlığın olduğu, yangınların olmadığı bir yıl diliyorum.

2022 yılını bu köşe yazımda kendimce “Gençlik Yılı” ilan ediyorum. 2022’nin gençlerimize iş, aş, eğitim ve güzel bir gelecekle gelmesi en büyük dileğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.