Bodrum Gündem

Masterchef Biltekin, Erdoğan’a yemek yaptı

Geçtiğimiz yıl Masterchef Yarışması’nda 2. olan Hasan Biltekin, Meclis lokantasında Nevşehir yemekleri yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililere ikram etti.

Emin Varol/Ankara

Geçtiğimiz yıl Masterchef-Türkiye Yarışması’nda Türkiye 2. si olan Masterchef Hasan Biltekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili milletvekilleri için Nevşehir yöresinin yemeklerini yaptı. Özel menüsünü Meclis lokantasında hazırlayan Biltekin, herhangi bir ücret almadığını söyledi.

Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’ndan sonra Meclis Katip Üyesi Emine Sare Aydın’ın odasına geçti. Erdoğan’ı burada bir sürpriz bekliyordu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Meclis Divan Katibi Mustafa Açıkgöz, günler öncesinden Erdoğan’a Nevşehir’e ait yöresel yemek ikram etmek için hazırlıklara başladı.

Açıkgöz, geçtiğimiz yıl Masterchef Yarışması’nda 2. olan Nevşehirli hemşehrisi Hasan Biltekin ile konuşarak Erdoğan’a Masterchef yemekleri yapmasını istedi.

Biltekin yöresel yemekler için gereken malzemeyi Nevşehir’den alarak bu sabah Ankara’ya geldi. Ardından TBMM Lokantası’nın mutfağına girerek, 35-40 kişilik, yorumlanmış mantı, kayısı dolması, ağpakla (etli kuru fasulye), kavurma ve bulgur pilavı gibi Nevşehir yöresine ait yemekleri hazırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğurt sevdiğini bilen Biltekin, yanında Nevşehir’in özel yoğurdunda da getirdi. Ancak yoğurt manda değil, inek yoğurduydu.

Grup konuşmasından sonra Sare Aydın’ın odasına geçen Cumhurbaşkanı’na burada Masterchef yemekleri ikram edildi.

Cumhurbaşkanı’na yemek yapmak şereftir…

Meclis lokantasında karşılaştığımız Masterchef Hasan Biltekin, GAZETE DURUM’a elleriyle yaptığı yemeklerin AK Partililer tarafından kısa sürede bitirildiğini anlattı.

Kendi yemekleri kalmadığı için Meclis’teki aşçıların ikram ettiği mercimek çorba ve ızgara köfteyi yiyen Biltekin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yemek yapmak benim için bir şereftir. O nedenle işimi gücümü bırakıp buraya geldim” dedi.

Bu organizasyondan ücret almadığına dikkat çeken Biltekin, mutfağa siyaset girmediğini ancak Cumhurbaşkanı’na çok saygı duyduğunu ve onun yolunda devam edeceğini belirtti.

Tüm malzemeleri kendimiz getirdik…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Nevşehir’in yöresel yemeklerini ikram edilmesine vesile olan Divan Katibi Açıkgöz ise şunları anlattı: “Çok kalabalıktı. Cumhurbaşkanımız diyetin el verdiği kadar yöresel yemeklerden yedi.” Bu organizasyonda Meclis’e herhangi bir maddi yük getirilmediğine dikkat çeken Açıkgöz, “Her şeyi tüm malzemeyi etinden yoğurduna kadar biz Nevşehir’den getirdik. Meclis’in sadece mutfağını kullandık” diye konuştu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.