Bodrum Gündem

Halkbank reklam verdiği kurumları “sır” diye paylaşmadı

Halkbank reklam verdiği kurumları “sır” diye paylaşmadı
18.06.2022
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Alt Komisyon toplantısında Halkbank’ın ilan ve reklam verdiği gazete ve televizyonların hangileri olduğunu sordu.

Bodrum Gündem Haber

Banka yönetiminden gelen cevapta “Bankacılık Sırrı” denilerek hangi kurumlara ilan ve reklam verildiği paylaşılmadı. Sertel, ilan ve reklamlara 2019 yılında 191 milyon 412 bin TL, 2020 yılında 242 milyon 882 bin TL harcama yapan Halkbank’ın bu paraların hangi kurumlara gittiğinin paylaşılmamasını eleştirdi.

Halkbank’ın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü, Halkbank Genel Müdürü ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu KİT Üst Komisyonu’nda konuyu yeniden gündeme getiren Atila Sertel, “Alt komisyonda hangi gazete ve televizyonlara reklam verildiğini sordum. Bankacılık sırrı diye cevaplanmadı. Herkesin görüp izlediği reklamlar nasıl sır olabilir? Halkbank tıpkı diğer kamu bankaları gibi bütün yandaş kanallara, yandaş gazetelere reklam veriyor ama en çok satanlara, en çok izlenenlere reklam vermiyor. Sizin eşitlik içinde davranmanız lazım, adalet içinde davranmanız lazım, hukuk içinde davranmanız lazım ama bakıyorum öyle davranmıyorsunuz yani ilan ve reklamlarda bazı yayın organlarını görmezden geliyorsunuz” dedi.

Sosyal Demokrat Kesim Yok Sayılıyor…

Halkbank’ın belli başlı televizyon ve gazetelere reklam verdiğini, sosyal demokrat kesimlerin takip ettiği gazete ve televizyonları görmezden geldiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a hitaben şunları söyledi:

“Siz Banka olarak hangi gazetelere, hangi televizyonlara reklam veriyorsunuz? Mesela en çok satan gazete Sözcü var mı aralarında? En çok izlenen FOX TV, Halk TV, KRT, Tele1  var mı?, diye soruyorum, ona da ‘Ticari sır.’ diyorsunuz.  Siz birilerine reklam veriyorsunuz, o reklamlar o kanallarda izleniyor, açık ve şeffaf izleniyor. Siz ise KİT Komisyonu üyelerine ticari sır diyerek cevapları vermiyorsunuz. Halk Bankası en çok satan en çok izlenen gazete ve televizyonları takip edenlerin müşterisi olmasını istemiyor mu? Ama en çok da onlar satıyor, en çok Sözcü Gazetesi satıyor. Siz Sözcü okurlarından mudi aramıyorsunuz yani sosyal demokrat kesimden, sola inanmış insanlardan mudi aramıyorsunuz, demektir. Yandaş medyaya yüklenmişsiniz ki o cenahtan mudi arıyorsunuz; bu, son derece yanlış bir tutum.”

Milyonlar Nereye Gidiyor?

Alt Komisyon toplantısında sorduğu ancak “bankacılık sırrı” diye cevap alamadığı soruları yeniden soran ve net cevaplar beklediğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Halk Bankasından milyonlarca lira değişik televizyonlara, gazetelere gidiyor. Ben o nedenle alt komisyon toplantısında ilan ve reklam verdiğiniz ilk 10 televizyon ile ilk 10 gazeteyi sormuştum, açıklamanızı istemiştim, buna da “Ticari sır.” demiştiniz. Ben şimdi yine aynen soruyorum ve ayrıntılı ve tatmin edici bir cevap vermenizi bekliyorum: Bankanızın kasasından 2021 yılı ve 2022 yılının ilk beş ayında reklam için ne kadar para harcadınız? 2020 ve 2021 yılında hangi gazetelere ilan verdiniz? İlan verilen gazetelerin isimleri, verilen ilanların sütun, santim ölçüleri nelerdir?2020 ve 2021 yılı için ilk 10 gazeteyi sıralamanızı istiyorum ve yine aynı şekliyle ilk 10 televizyonu sıralamanızı istiyorum. 2022 yılı başından bugüne aylık bazda en çok ilan ve reklam verdiğiniz gazete ve televizyonlar hangileridir, öğrenmek istiyorum. Özellikle 2022 reklam planlamasında Halk TV, KRT TV, Tele1, TV5, Flash Haber, FOX TV gibi kanallar ile Cumhuriyet, Evrensel, Sözcü, Yeniçağ, Karar, BirGün gibi gazeteler var mı yani bu gazeteler için bir bütçe ayırdınız mı, onu öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.