Bodrum Gündem

Özgür Damar 40 yaşında vefat etti

Özgür Damar 40 yaşında vefat etti

Bodrum’un sevilen simalarından Özgür Damar amansız hastalığına yenik düştü.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaklaşık 2 yıl kadar önce ALS hastalığı teşhisi konulan 40 yaşındaki Özgür Damar, bu sabah saat 05:00’te evinde vefat etti.

Yakınlarından aldığımız bilgiye göre; Özgür’ün son zamanlarda hatalığı oldukça ilerlemiş durumda idi. Melisa Anafarta ile evli ve bir erkek çocuk sahibi Özgür Damar, iki yıldır ALS ile ilgili tedavi görüyordu.

Sevecen, dost canlısı, çalışkan ve dürüst mizacıyla çevresi tarafından çok sevilen Özgür Damar’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Son ana kadar yaşama sevincini koruyan Özgür Damar, 19 Haziran 2022 Pazar günü ikindi namazını müteakip Bitez bulunan Adliye Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Bitez mezarlığına defin edilecek.

Bodrum Gündem ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

ALS Nedir?

ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı, beyin ve omurilikte bulunan ve kasların hareket etmesini sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Motor nöronların (kaslara hareket emri veren sinir hücreleri), kaslara uyarılar gönderemediği zaman kaslarda güçsüzlük başlar.Henüz tedavisi bulunamayan ALS, dünyada her yıl ortalama 100 binde 2-6 oranında görülüyor. Motor Nöron Hastalığı (MND) olarak da bilinen ALS ilerleyicidir ve hastalar önce genellikle kol ve bacaklarını ardından tüm vücudunu hareket ettirmekte zorluk yaşar, konuşma, yutma ve nefes alması zorlaşır.

Günümüzde hastalığın kesin tedavisi bulunmasa da, erken tanı ile bazı semptomlar tedavi edilebilir ve daha uzun süre kas hâkimiyeti sağlanır. Mevcut tedaviler ile hastanın yaşam kalitesi iyileştirilir.

Hastalığın başlangıcından itibaren hayatta kalma süresi farklılık gösterir. %5 oranında hasta 20 yıldan fazla yaşarken, hastalığın başlangıcından itibaren hayatta kalma süresi ortalama 4-6 yıldır. Ancak, 10 yıl ve daha uzun yaşayan pek çok hasta vardır.

Bulaşıcı olmayan ALS’de genetik nedenlerin rol oynadığı düşünülse de, hastalığın temel nedeni bilinmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.