Bodrum Gündem

Kendi Labirentinizde Kaybolmaya Hazır Mısınız?

Kendi Labirentinizde Kaybolmaya Hazır Mısınız?

İZEV’in toplumsal farkındalık odaklı yeni projesi “Mirrors” lansman sergisiyle Bodrum’da. İZEV Vakfı “toplumsal bütünleşme” için ayna ve labirent metaforları aracılığıyla sıra dışı bir sergiye imza atıyor.

Bodrum Gündem Haber

Down sendromlu ve özel gereksinimli gençlerin sıra dışı var oluşunu çarpıcı fotoğraflarla bir araya getiren ve izleyicilerde farkındalık yaratmayı hedefleyen MIRRORS fotoğraf sergisi, zihin farklı kişilere bakış açınızı tamamen değiştirecek. Serginin metaforu labirent, mottosu “her canlı kendi labirentine doğar.”

Son yıllarda yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile bir çok kez gündem olan İZEV Vakfı sanat aracılığıyla engellilere yönelik ayrımcılığı ve önyargıları ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Moda fotoğrafçısı Aytekin Yalçın tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan sergi hakkında İZEV Onursal Başkanı Hakan Kural, “Mirrors, her yaştan bireyin kendisiyle yüzleşeceği çok yönlü bir farkındalık alanı oluşturacak. 2 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz projemizi ilk kez Milta Bodrum Marina’nın ev sahipliğinde Bodrumlularla buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. İZEV’in diğer farkındalık sergileri gibi Mirrors’un da bir çok ödülü ülkemize kazandıracağına inanıyoruz. Her fotoğrafta labirent ve ayna imgelerini kullandık. Eserleri inceleyenlerde, her bireyin hayatının bir labirent olduğu ve başkalarının labirentlerine girerek kendisiyle yüzleşmesi gerektiği duygusunu yaratmaya çalışacağız. Bize aracılık edecek obje ise fotoğraflara aplike ettiğimiz labirent aynalar “  diyor.

21-29 Haziran 2022 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina’da Bodrumlularla buluşacak serginin yanı sıra, 25 Haziran cumartesi akşamı 18:00’de marinada yer alan D&R’ da çocuklarda down sendromu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Vakıf başkanı Merve Kılıç tarafından hazırlanan eğitici hikaye kitabı Ada’nın Günlüğü imza günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.