Bodrum Gündem

Ağır Tahrik İndirimi Kararı Yok Hükmündedir

Ağır Tahrik İndirimi Kararı Yok Hükmündedir

Menteşe Sol Parti Pınar Gültekin’in karar duruşması ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

16 Temmuz 2020 yıldan buyana devam eden Pınar Gültekin’in karar duruşması 20.06.2022 (dün) Muğla Adliyesinde gerçekleşti. Menteşe Sol Parti Pınar Gültekin’in karar duruşmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı. Menteşe Sol Parti’nin Pınar Gültekin ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Katil Cemal Metin Avcı cinayeti 13 duruşma boyunca soğukkanlılıkla anlattı. Vahşice işlediği cinayeti erkeklik bahanelerine sığınarak kabul etti, itiraf etti. Pınar’ın özel yaşantısı ile bütün ayrıntılar bilinçli olarak ifşa edildi. Savunmalarında vicdanın rahat olduğunu söyledi.

Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından Türkiye de her gün üç kadın öldürülmeye devam ediyor. Bu süreçte Kadınlar için yaşamsal önemde içeriği ve maddelere sahip İstanbul sözleşmesi fesih edildi. Katil Cemal Metin Avcı duruşmalarda İstanbul sözleşmesinden fesih edilmesinden mutlu olduğunu ifade etti. İstanbul sözleşmesi yürürlükte olsaydı, sözleşme hükümleri uygulansaydı kadın katili olan Cemal Metin avcı ağır tahrik indirimi alamazdı.

Tüm ülkenin aklına ve vicdanına sığmayan bir şekilde dün Muğla Adliyesinde, canavarca hislerle cinayet işlediği için katil hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıla indirildi. Katil birkaç yıl sonra, “sözde vicdanı rahat” bir biçimde aramızda dolaşacak.

Kadın katillerini cesaretlendiren, onları cezasızlıkla ödüllendiren bu ve benzeri kararları kabul etmiyoruz. Bu cinayetler sonlanıncaya kadar yılmadan, susmadan isyandayız, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu “ağır tahrik indirimi kararı” da tıpkı İstanbul sözleşmesinin feshi gibi bizim açımızdan yok hükmündedir. Eril yargı tarafından verilmiş bu kararı kabul etmiyoruz.

Yaşamlarımızı hedef alan saldırılarınıza, hukuksuz kararlarınıza karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.