Bodrum Gündem

Meksika Devlet Başkanı Obrador, Biden’dan Julian Assange’ın serbest bırakılmasını isteyecek

MEKSİKA DEVLET BAŞKANI ANDRES MANUEL LOPEZ OBRADOR, ABD BAŞKANI JOE BİDEN İLE GÖRÜŞEREK İNGİLTERE’DE TUTUKLU BULUNAN VE ABD’YE İADESİ ONAYLANAN WİKİLEAKS’İN KURUCUSU JULİAN ASSANGE’IN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEYECEĞİNİ BELİRTTİ.

Meksika Devlet Başkanı Obrador, Biden’dan Julian Assange’ın serbest bırakılmasını isteyecek
21.06.2022
0
A+
A-

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşerek İngiltere’de tutuklu bulunan ve ABD’ye iadesi onaylanan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın serbest bırakılmasını isteyeceğini belirtti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, önümüzdeki ay görüşmeyi planladığı ABD Başkanı Joe Biden’dan İngiltere’de tutuklu bulunan ve ABD’ye iadesi onaylanan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın affedilerek serbest bırakılmasını isteyeceğini açıkladı. Obrador, günümüzde yaşayan dünyanın en iyi gazetecisi olarak tanımladığı Assange’ın bugüne kadar haksız muamele gördüğünü ifade ederek, Biden’dan dava ile ilgilenmesini isteyeceğini belirtti.

WikiLeaks tarafından ortaya çıkarılan, ABD’li pilotların Irak’ta bir grup gazeteciye düzenlediği suikast videosunu da gösteren Obrador, ABD hükümetinden sızdırdığı gizli evrakların insan hakları ihlalleri ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahaleleri belgelediğine dikkat çekerek, Assange’ın aklanması gerektiğini savundu.

Meksika’nın kapıları Assange’a açık

Assange’ın, görevi sadece insan hakları ihlallerini dünyaya duyurmak olan bir gazeteci olarak bir suçludan daha kötü bir muamele gördüğünü sözlerine ekleyen Obrador, serbest bırakılması halinde ülkesinin kapılarının kendisine açık olduğunu ifade etti. Obrador, 3 Ocak’ta Assange’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirterek kendisine siyasi sığınma teklifinde bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.