Bodrum Gündem

Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİ AÇIKLARINDA TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILAN DÜZENSİZ GÖÇMEN İFADESİNDE YUNAN POLİSİ TARAFINDAN PASAPORTUNA VE DEĞERLİ EŞYALARINA EL KONULARAK DARP EDİLDİĞİNİ VE TÜRK KARASULARINA GERİ İTİLDİĞİNİ İFADE ETTİ.

Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi
21.06.2022
0
A+
A-

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmen ifadesinde Yunan polisi tarafından pasaportuna ve değerli eşyalarına el konularak darp edildiğini ve Türk karasularına geri itildiğini ifade etti.

Datça ilçesi açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarını alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botu sevk etti. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen can salı içerisindeki 3 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenlerin birine ait ifadede, bir süre önce Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçtiği, Adada Yunan polisi tarafından yakalandığı, darp edildiği, değerli eşyalarının ve pasaportunun alındığı, İstanköy Adası üzerinde yakalanan 2 göçmenle birlikte toplam 3 göçmen olarak can salına bindirilerek Türk karasularına geri itildikleri ve denizin ortasında bırakıldıkları ortaya çıktı.

Yaşanan geri itme olayının ardından bu gecenin ilk saatlerinde yine Datça ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 4 can salı içerisindeki toplam 71 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.