Bodrum Gündem

Yangın yönünü Okluk Koyu’na çevirdi

MARMARİS’TE ÖĞLE SAATLERİNDE KISMEN KONTROL ALTINA ALINAN YANGIN RÜZGARIN ŞİDDETİNİ ARTTIRMASI SONRASI OKLUK KOYU YÖNÜNDE İLERLİYOR.

Yangın yönünü Okluk Koyu’na çevirdi

Dün akşam saatlerinde Marmaris Bördübet mevkiinde başlayan orman yangınında, rüzgarın şiddetini arttırması sonrası tekrar gökyüzüne alevler yükselmeye başladı.

Bodrum Gündem Haber

Sabah saatlerinde 14 uçak ve 20 helikopter ile havadan müdahalenin başladığı orman yangınına karadan da binin üzerinde ekip müdahale ediyor. Sabah saatlerinde şiddetini azaltan rüzgar sonrası kısmen kontrol altına alındığı açıklanan orman yangını 13.30 sıralarında rüzgarın şiddetini arttırması ile tekrar gökyüzünü siyah dumanlar bürüdü.

Şiddetli rüzgar nedeniyle Karacasöğüt Okluk Koyu yönünde ilerleyen yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor. 14 uçak ve 20 helikopter yanan saha üzerine sık sık sorti yaparak su boşaltıyor.

Bölgede yaşayan bir görgü tanığından gelen bilgiler ise şöyle; “Marmaris yangınından saat 13.00 itibarıyla son bilgiler…
Rüzgar şiddetini arttırdı. Yangını kontrol altına almak giderek zorlaşıyor. Bölgede tüm önlemler alınmış durumda. Havadan karadan yoğun bir mücadele var.İş makınaları,tankerler, çevre belediye ve kuruluşlardan gelen arazözler,çok kalabalık bir gönüllü yardım ekibi ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı,içişleri ve Orman bakanları Okluk’talar. Yangın şu anda Datça Aktur istikametine doğru ilerliyor. Uçaklar havadan kimyevi yangın tozu atıyorlar.Helikopterler ise denizden aldıkları suyu alevlerin üstüne boşaltıyorlar. Halk ayakta, dikkatli ve çok yardımcı..
Allah yardımcımız olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.