Bodrum Gündem

Gıda israfıyla mücadele için önemli adım

Gıda israfıyla mücadele için önemli adım

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, daha sürdürülebilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak üzere gıda israfının önlenmesi ile ilgili çok önemli bir çalışmaya imza attı.

Bodrum Gündem Haber

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, restoranlarında kullandığı akıllı tartı sistemiyle misafirlerin tabaklarında bıraktığı gıdaları hesaplayıp menülerini tekrar güncelledi. Metro Türkiye ve Fazla Gıda iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında tesisteki üç ana restoranda yapılan ölçümler ve proje misafirlerin de ilgisini çekmeyi başardı ve büyük destek gördü.

Dünyada her yıl üretilen gıdaların üçte biri israf edilirken bunun yüzde 40’ı otel ve restoranlar dâhil olmak üzere toplu tüketim yerlerini de kapsayan perakende işletmelerden kaynaklanıyor. İsraf edilen gıdalar, küresel sera gazı emisyonunun yüzde 10’unu oluşturuyor ve küresel su kaynaklarının yaklaşık dörtte birini kullanıyor. Birleşmiş Milletler ’in 2021 Gıda İsrafı Raporu’na göre de Türkiye’de her yıl 7,7 milyon ton yiyecek çöpe atılıyor.

Doğadan ilham alarak ziyaretçilerine yeşil ve maviyle iç içe bir yaşam sunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bu kapsamda sürdürülebilirlik çalışmalarına gıda israfıyla mücadeleyi de ekledi. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı “Otel, Restoran ve Diğer Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda İsrafı ile Mücadele” kılavuzu doğrultusunda, gıda israfıyla mücadele ekibi kurarak, gıda artıklarını ölçme ve ayrıştırma işlemlerini yerine getiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.