Bodrum Gündem

İsmet Paşanın manevi kızı ünlü soprano Nevin Pere Bodrum’da vefat etti

İsmet Paşanın manevi kızı ünlü soprano Nevin Pere Bodrum’da vefat etti

İsmet Paşanın manevi kızı ünlü soprano Nevin Pere emekli olduktan sonra yaklaşık 30 yıldır yaşamakta olduğu Bodrum’un Türkbükü Mahallesindeki evinde sabah saatlerinde yaşama veda etti. 

Bodrum Gündem Haber

İsmet Paşanın manevi kızı ünlü soprano Nevin Pere mütevazi bir hayat süren ünlü sanatçı 90 yaşında ve iki kız çocuğu sahibiydi. Bursalı bir tüccarın kızı olan sanatçıyı babası sahneye çıkmasına izin vermez. Dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü babasına mektup yazarak sahneye çıkmasını sağlar ve İsmet İnönü’nün manevi kızı olur. O günden sonra müthiş sesiyle dünyanın birçok ülkesinde sahne alır ve izleyenleri kendine hayran bırakır.

Yaklaşık 30 yıldır yaşamakta olduğu Bodrum’un Türkbükü Mahallesindeki evinde sabah saatlerinde yaşama veda eden ünlü soprano Nevin Pere ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Gölköy Mezarlığında toprağa verildi.

Nevin Pere kimdir;

02.10.1932 yılında Bursa’da doğan sanatçı İzmir Kız Enstitüsü’nü bitirdi. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuvarı’na giren ünlü sanatçı 1958’de de Ankara Devlet Operası’na solist soprano olarak atandı. Viyana’da şan resitalleri ve Avrupa’nın çeşitli merkezlerinde konserler verdi. Bulgaristan’da kazandığı başarı dolayısıyla “Altın sanat defteri”ni imzalayan ilk Türk sanatçısı oldu. 1968 yılına kadar çalıştığı Ankara Devlet Operası’nda sahnelenen çok sayıda operada başrol oynadı. Bunların başlıcaları: Manon Lesko ve Tosca (1960), Suote Angelica (1962), Eugène Onéguine ve Büyüleyen Aşk (1963), Carmen (1964), Yevgeni Onyedin (1965) dir.

Yorumlar

  1. Akdoğan Özgezgin dedi ki:

    Bodrum sanırım adı meteoroloji mahallesinde olan mekanında ‘Nevin Pere’nin Yeri’ isimli bir mekanı vardı. 80 li yılların ortaları. Orada küçük klavyem ile müzik yapardım zaman zaman. Beni çok sever, şarkı söylerken “sıkma kendini, rahat söyle” diye uyarırdı. Mekanı cennet olsun.