Bodrum Gündem

Muhalefet, Bakan Nebati’nin önünü kesti

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve muhalefete mensup milletvekilleri Marmaris Orman yangınına ilişkin görsellerle Bakan Nebati’ye isyan etti

 Emin Varol/ANKARA 

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ek bütçe ile ilgili görüşmeler Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olaylı başladı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve muhalefete mensup milletvekilleri Marmaris Orman yangınına ilişkin görsellerle Bakan Nebati’nin önünü kesti.

Milletvekilleri kur korumaya 40 milyar lira harcayan Bakan’ı, orman yangını söndürmeye 4 milyar lira ayırmasını protesto etti

Marmaris Orman yangını devam ederken görüşmeleri başlayan ek bütçe kanun teklifine yangınlara müdahale için ek ödenek konulmaması tepki çekti.

Bakan Nebati, yangın söndürme bütçesinin 4 milyar lira olduğunu söyleyince milletvekilleri isyan etti.

CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Cavit Arı ve Emine Gülizar Emecan, “durmak yok yolmaya devam”, “Kur korumaya para var, yangın uçağına yok” ve “Yandaşa ek bütçe, vatandaşa ek külfet”, “Bütçenin özeti: Durmak yok, yolmaya devam” yazan pankartlar açtı

Muğla yanıyor… 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Muğla yanıyor, 40 saattir Marmaris yanıyor” diye feryat etti. Şu ana kadar 2800 hektar alanın yandığını söyleyen Girgin, gece görüşlü helikopter ihalesinin 2 Temmuz’da yapılacağını söylerken isyan etti. Girgin şöyle devam etti:
“Parası olan için kur korumalı mevduat için 40 milyar ek bütçe var ama Yangın uçakları için bütçe yok. Geçen yıldan beri niye tedbir almazsınız. 1 trilyon 80 milyar lira ek bütçe yapıyorlar. Orman Genel müdürlüğüne 5 kuruş ayırmamışlar. Sanki hiç yangın olmayacak? Bu da ormanlara nasıl baktıklarının, ormanları gözden çıkardıklarının bir göstergesi. Ormanı rant olarak görüyorlar. Saraya 13 uçak almak için para var, yangın söndürme uçağı almaya para yok! Okluk koyuna 37 milyon ayırmak var, Ahlat Sarayı’na ilave 9 bakan köşkü için para var ama uçak almaya para yok”

CHP İstanbul Milletvekili Emecan ile Antalya Milletvekili Cavit Arı da “Geçen yıl ormanlarımız yandı. Vergiler başka alanlara gittiği için bu yıl da yanacak. Ek bütçede kur korumaya, kamu özel işbirliği projelerine ek ödenek var ama yangına yok. Demek ki halka yüklenen yeni vergilerle yine halk yanacak, ormanlar yanacak” dedi.

Bakan Nerbati: Yangın bütçemiz 4 Milyar TL 

Eleştirileri yanıtlayan Bakan Nebati ise, 2021’de orman yangınlarında görevli 39 helikopter varken bugün 55 helikopter olduğunu, uçak sayısının da 3’ten 20’ye çıktığını söyledi. Nebati, İHA sayısının 4’ten 8’e, yangın söndürmede gönüllü çalışan kişi sayısının 13 binden 105 bine, havadaki su kapasitesinin 154 tondan 302 tona çıktığını da belirtti ve yangınla mücadele bütçesinin 4 milyar lira olduğunu söyledi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.