Bodrum Gündem

Turgut Reis Şehid Oluşunun 457. Yılında Anılıyor

Turgut Reis Şehid Oluşunun 457. Yılında Anılıyor

Ünlü Amiral Turgut Reis ölümünün 457. yılında doğduğu köy olan Bodrum’a bağlı Karabağ’da heykeli önünde 23 Haziran Perşembe günü Saat 10.00 da Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anılacak.

Bodrum Gündem Haber

Her sene Turgutreis’in Eren Tepesi bölgesinde Sabancı Parkı içindeki heykeli önünde yapılan anma töreni bu sene anılan yerde bazı düzenlemeler yapıldığından tören Amiral Turgut Reis’in doğduğu köy olan Karabağ’a alınmıştır.

Tören sonu hem Karabağ Camii hem de Turgutreis Yalı Camii bahçesinde Turgut Reis’in ruhu İçin hatim duası okunacak ve halkımıza lokma ikramı yapılacaktır. Turgut Reis’in torunları olan tüm Turgutreisliler’in törene katılımları beklenmektedir.

Akşam saat 21.00 de ise Bodrum Herodot Kültür Merkezinde bir canlı yayın gerçekleştirilecektir. Moderatör Banu Tarancı yönetiminde bu canlı yayına;

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,

Prof.Dr.Tuncay Küleli (Muğla Üniversitesi Bodrum Denizcilik Yüksek Okulu Md. ), Numan Pekdemir (Sanatçı ),

Tarık Çakır (İnşaat Mühendisi ve Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı),

Şule Kükre (Ege Denizi Rotary Klübü Başkanı) katılacaklar.

İsteyenler Bodrum Belediyesi sosyal hesaplarından canlı yayını takip edebilir ve katılabilirler.

Turgut Reis; 1485 yılında Bodrum Karabağ’da dünyaya gelmiş ve gençliğinin ilk yıllarında Osmanlı Donanmasına katılmıştır. Döneminde Akdeniz adeta bir Türk gölü olmuş donanmasıyla fetihten fethe koşmuştur.1565 yılında Malta da Elmo Kalesi kuşatması sırasında 18 Haziranda bir şarapnel parçasıyla yaralanmış ve 23 Haziranda da şehit olmuştur.

Turgut Reis’in mezarı Libya’da Trablusgarpta Turgut Paşa camii avlusunda bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.