Bodrum Gündem

Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti için TOBB’den MİTSO’ya teşekkür plaketi

Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti için TOBB’den MİTSO’ya teşekkür plaketi
27.06.2022
0
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 70’inci kuruluş yılı Ankara’da TOBB binasında yapılan törenle kutlandı. Törende, Aralarında Milas zeytinyağına coğrafi işaret almış Milas Ticaret ve Sanayi Odasının da olduğu AB’den coğrafi işaret almış TOBB üyesi 5 odaya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından birer teşekkür plaketi verildi.  

Bodrum Gündem Haber

TOBB’nin 70’inci kuruluş yılı kutlaması Ankara’da, TOBB binasında yapıldı. 70. Yıl Kutlama Törenine Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM eski başkanlarından Cemil Çiçek, eski Ticaret Bakanlarından Hayati Yazıcı ve bazı milletvekilleri, odaların ve borsaların yönetim kurulu ve meclis başkan ve delegeleri katıldılar. Törende 10 / 20 / 30 yıl görev yapmış olan oda genel sekreterleri ile delegelere de hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edildi. MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu’na oda genel sekreterliğindeki 10 yılı aşkın hizmet süresi için şeref belgesi ve plaketini Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Törende daha sonra yörelerinin ürünlerine AB’den coğrafi işaret almayı başarmış olan ve aralarında MİTSO’nun da olduğu 5 odaya TOBB üyesi 5 odaya teşekkür plaketleri verildi. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı başaran MİTSO’nun plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte verdiler.

Öte yandan TOBB’nin 70. Yıl Kıtlaması töreninde 70’inci yılın anısına 70 bin fidan dikilerek bir hatıra ormanı oluşturulacağı açıklandı.

TOBB’nin 70. Yıl Kutlaması töreninde MİTSO’yu Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Delegesi Reşit Özer ile birlikte TOBB Delegeleri Kadir Karagülle ve Özer Topuz ile birlikte oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu temsil ettiler.

Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması nedeniyle TOBB’nin 70. Yıl Kutlamasında teşekkür plaketiyle ödüllendirilen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, AB’den coğrafi işaret alınacak ürünler arasında sıranın Milas yağlı zeytinine geldiğini belirterek “Milas’a özgü sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytinin de coğrafi işaretini almak için AB’ye başvurumuzu yaşmıştık. İşlemler sürüyor. Ayrıca Milas’a özgü diğer ürünlerimiz için de AB coğrafi işaret başvurusu yapmak için hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.