Bodrum Gündem

İstiklal, istikbal, hürriyet ve her şey adaletle kaimdir!

İstiklal, istikbal, hürriyet ve her şey adaletle kaimdir!

İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi tarafından düzenlenen “Genç Avukatlar Meclisleri” çalıştayı içlerinde Muğla Barosu’nun da bulunduğu 54 farklı şehirden katılan genç avukatların katılımıyla gerçekleşti.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

“Genç Avukatlar Meclisleri” çalıştayına Bodrum avukatlarından Muğla Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Avukat Azat Öztürk de katılım sağladı. Düzenlenen çalıştayda avukatlık mesleğinin geleceği, niceliğin ön plana alındığı hukuk fakülteleri, avukatların ücret ve sigorta konusunda yaşadığı zorluklar, mesleği itibarsızlaştırma gibi sorunlar tartışıldı. 7 Haziranda meclisten geçerek kanunlaşan barolara fon sağlayan yeni düzenleme de tartışma konuları arasında yer aldı. Çalıştayda görüşülen konular rapor haline getirildikten sonra Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere Adalet Bakanlığı ve TBMM’ye sunulacak.

“Genç Avukatlar Meclisleri” çalıştayında yapılan basın açıklaması tam metni şu şekilde;

Saygıdeğer meslektaşlarım ve değerli basın mensupları hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Bu hafta sonu İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi öncülüğünde düzenlediğimiz ve bir ilke imza attığımız Genç Avukatlar Çalıştayı’na  54 baronun Genç avukatlar meclis,merkez ve komisyonlarından katılan tüm meslektaşlarımıza mesleğimizin geleceğine olan katkılarından dolayı Baromuz ve Merkezimiz adına çok teşekkür ederiz.

Bugün karşınıza 54 ilden gelen Genç Avukatlar merkez meclisleri ve komisyonlarından meslektaşlarımız ve İstanbul Barosu mensubu genç avukatlarla birlikte çıktık. Biz bugün burada bir kıvılcım yaratmak istedik. Bu kıvılcım değişimin, güzel günlerin habercisi olsun istedik. İki gün boyunca mesleğimizin geleceğini, niteliğin değil niceliğin ön plana alındığı hukuk fakültelerini, Avukatların ücret ve sigorta sorunlarını, güçsüzleştirilmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışılan mesleğimizi konuştuk. 7 Haziran’da meclisten geçerek kanunlaşan, genç avukatlar ve stajyer avukatları adliyelerden ve hukuk bürolarından uzaklaştıran, çoklu baro yasası sonrası kurulan sözde barolara fon sağlayan yeni düzenlemeyi tartıştık.

Çalıştay’da konuştuğumuz tüm bu hususları katılım sağlayan tüm barolar ile birlikte en kısa zamanda bir rapor haline getirerek Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere  tüm barolara, adalet bakanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili  kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız.

Biz bugün burada farklı fikirleri, farklı çözüm önerilerini ortaya koysak da günün sonunda hepimiz tek bir paydada buluştuk. Gençliğimizi teslim etmeyeceğiz. Mesleğimizin onurundan, dik duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Cübbemizi iliklemeyeceğiz ve cübbemize düğme diktirmeyeceğiz. Buradan tüm ilgililere sesleniyoruz: Gençlere, Genç Avukatlara kulak verin;

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri gençlerdir. Geleceğimizin bütün ümidi gençliktir.”

Buradan avukatları yok sayan, avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışanlara sesleniyoruz. Biz yargının kurucu unsurlarından biriyiz. Biz Savunmayız, savunma biziz.!!! Bu hakikati her kim unutur, biz orada oluruz! Bu gerçeği kim görmezden gelir biz karşısında dururuz!!! Kim bu gerçeğe kulağını tıkar daha yüksek sesle haykırırız!! Her adaleti karanlığa gömmek isterse, adaletin karanlığa gömülmek istendiği yerde güneş olur doğarız!!!

Mesleğimizin güçsüzleştirilmesine, sorunlarımızın görmezden gelinmesine ya da mesleğimizin hedef gösterilmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz;

Savunma susmayacak, biat etmeyecek ve yenilmeyecektir!

Bu azim ve kararlılıkla; geleceğimiz için, adalet için, kutsal savunma hakkı için genç avukatların tespit ettiğimiz sorunlarının derhal çözülmesi gerektiğini tekraren altını çizerek söylüyoruz. Sorunlarımız çözülmeden güçlü bir savunma olmaz. Güçlü bir savunma olmadan bağımsız bir yargı, bağımsız yargı olmadan ise adaletin ve Cumhuriyetin varlığından söz edilemez.

Sözlerimi yine Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine değinerek tamamlamak istiyorum:

“İstiklal, istikbal, hürriyet ve her şey adaletle kaimdir!”

Adaleti sağlayacak olan yargı, yargının en önemli sacayağı ise savunma yani bizleriz!

Saygılarımızla.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.