Bodrum Gündem

Yangından zarar gören alanlar yeniden ihya edilecek

Yangından zarar gören alanlar yeniden ihya edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Sabotaj nedeniyle çıktığı belirlenen yangın sonrasında zarar gören 5 bin 142 hektar alana fidan dikilecek” dedi.
Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris ve Köyceğiz bölgelerinde çıkan yangınlar konusundaki çalışmalara da değindi. Erdoğan bu konuda şunları söyledi:

“Millete hizmet derdi olmayanların gökyüzünde helikopter arayışı gibi, uçak arayışı gibi, bu tür zavallılar ile bu ülkede siyaset yapılmaz. Biz işimizi biliyoruz ve işimizin gereği ne ise onu yapıyoruz. Gece gündüz demeden tüm itfaiyecilerimiz ile silahlı kuvvetler mensuplarımızla, STK’larımızla bu çalışmaları yürüterek yangına 13’ü uçak 44’ü helikopter 3 İHA olmak üzere toplam 60 hava aracı, 613 arazöz ve su ikmal aracı, 203 iş makinası, 5 bin 700’e yakın personel, 2 bin 100’ün üzerinde gönüllüden oluşan bir ekiple müdahale edilmiştir Bay Kemal. Tabii yavruların da ortakların da var. Onlar da ne yapıldığını, kimlerle yapıldığını tekrar duymuş olsunlar. Sabotaj nedeniyle çıktığı belirlenen yangın sonrasında zarar gören 5 bin 142 hektar alan fidan dikilmek suretiyle yeniden ihya edilecektir. Dikkat et Muğla’da Büyükşehir Belediyesi sende. Acaba ne yaptınız? Ne gibi bir çalışma ortaya koydunuz? Büyükşehir belediyelerinin itfaiyesi yok mu? Onlar ne iş yaptılar? Ama bizler burası CHP belediyesidir demedik. Tüm ekiplerimiz ile buraya indik ve atılması gereken adımları attık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.