Bodrum Gündem

Bodrum Rotary 2022-2023 Dönem Başkanı Ayşe Mücella İşbir Görevi Devraldı

“Rotary ile Hayal Edelim” dönem sloganı ile 2022-2023 döneminde görevi devralan Ayşe Mücella İşbir “İnsanlık için Bölgesel ve Küresel Çözümler Üretiyoruz. Rotaryenler bilgi, deneyim ve tutkularını kalıcı bir etkiye sahip olacağına inandıkları projeleri tamamlamak için kullanıyor, böylece çevrelerindeki sorunlara gerçek çözümler üretmek için çalışıyoruz…” dedi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Tüm dünyada yüzlerce farklı ülke ve binlerce farklı şehirde yer alan yaklaşık 1 milyon 200 üyesi ile “İnsanlık için projeler üretiyoruz, hiçbir zorluğun aşılamaz olmadığına inanıyoruz. 110 yılı aşkın süredir okur-yazar sayısını arttırmak, çözümsüz hastalıklara deva olmak, yoksullukla mücadele etmek, temiz suya kolay ulaşımı sağlamak ve dünya barışına katkı yapmak için, kültürler arasında kıtaları birleştirecek köprüler kuruyoruz…” diyerek Türkiye’de de en yaygın STK’lardan birisi olma özelliğini taşıyan Rotary, Bodrum’da da çok önemli projelere imza atıyor.

Bodrum Rotary Kulübünde yeni dönem…

Bodrum Rotary Kulübü tüm dünyada olduğu gibi yeni yönetimlerini seçerek devir teslim törenlerini gerçekleştiriyor. Bodrum Rotary yeni yönetimi de Bodrum’un en iyi butik otellerinden birisi olan Bodrium Otel & Spa’da gerçekleştirilen geleneksel ve kendine özgü ritüeller içeren bir tören ile görevi teslim aldı. 2021-2022 dönem Bodrum Rotary Başkanı Jülide Tunçel başkanlık görevini 2022-2023 dönemi Bodrum Rotary Başkanlığını yürütecek olan Ayşe Mücella İşbir’e devretti.

Toplumlara Öncü Oluyoruz …

Toplumlara öncü olduklarının altını çizerek konuşmasına başlayan 2022-2023 Dönem Başkanı Ayşe Mücella İşbir; “İnsanlık için Bölgesel ve Küresel Çözümler Üretiyoruz. Rotaryenler bilgi, deneyim ve tutkularını kalıcı bir etkiye sahip olacağına inandıkları projeleri tamamlamak için kullanıyor, böylece çevrelerindeki sorunlara gerçek çözümler üretmek için çalışıyoruz…” sözleri ile konuşmasına başladı.

Öncelikli 7 Odak Alan Belirlenmiş…

Rotary Kulüpleri olarak öncelikle 7 odak alan belirlediklerini vurgulayan Ayşe Mücella İşbir; “İlk olarak barışı yeşertiyoruz. Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü için çabalıyoruz. Barış çabalarını güçlendirmek, çatışmalardan etkilenen bölgelerde uzun vadeli barışın oluşmasını destekliyoruz. İkinci olarak Hep birlikte her insanın Temiz Su ve Hijyen hakkı olduğuna biliyoruz ve bunun öneminin farkındayız. Temiz su, sanitasyon ve hijyen eğitimi, sağlıklı bir çevre ve verimli bir yaşam için temel ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi için çalışıyoruz. Sağlığımız her şeydir, oysa bugün dünyadaki 400 milyon insan temel sağlık hizmetlerine erişemiyor. İyi sağlık hizmetinin herkesin haklı olduğuna inanıyoruz. Hastalık dünya çapında milyonlarca insan için sefalet, acı ve yoksulluk ile sonuçlanır. Bu yüzden hastalığın tedavisi ve önlenmesi bizim için çok önemlidir. Hem büyük hem küçük çabalarımız var. Salgınlar ve sağlık hizmeti erişimi ile mücadele eden yetersiz toplumlarda geçici klinikler, kan bağışı merkezleri ve eğitim tesisleri kurduk. Doktorların, hastaların ve hükümetlerin birlikte çalışmasına izin veren altyapı tasarlıyor ve oluşturuyoruz. Üyelerimiz sıtma, HIV / AIDS, Alzheimer, multipl skleroz, diyabet ve çocuk felci gibi hastalıklarla mücadele eder. Önleme önemlidir, bu yüzden sağlık eğitimine odaklanmakta ve insanlara rutin işitme, görme ve diş bakımı sunmaktayız. Diğer bir odak noktamız Anne ve Çocuk Sağlığı. Rotary, savunmasız annelere ve çocuklara yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunmakta, böylece daha uzun yaşayabilmelerine destek veriyoruz. Temel Eğitim ve Okuryazarlık bir diğer odak noktamız. Dünya genelinde 775 milyon 15 yaş altı çocuğun eğitime erişimi yok. Bu dünya erişkin nüfusunun %17’sine denk gelmektedir. Temel eğitim verilmesini ve okur-yazarlığı destekliyoruz, eğitimde cinsiyet eşitsizliğini azaltıyor ve yetişkin okur-yazarlığını artıyoruz. Yaklaşık 800 milyon işsiz insan, günde 1,90 dolardan daha az bir miktarla yaşıyor. Ekonomik ve toplumsal kalkınmayı geliştirmeye ve bireyleri ve tüm toplulukları ekonomik olarak güçlendiren fırsatlar yaratmaya yardımcı oluyoruz. Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.  Amacımız bu ortamı sağlıklı bir şekilde korumak ve desteklemektir…” dedi.

Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi…

2022-2023 dönemi başkanı seçilen Ayşe Mücella İşbir’e 2021-2022 dönem Başkanı Julide Tunçel tarafından başkanlık kolyesi ve kulübün charter’ı takdim edilerek görev devir teslimi yaptı.

2022-2023 hizmet döneminde Karia Rotary Kulübüne liderlik edecek olan başkan Ayşe Mücella İşbir Hayallerini Rotary ile Gerçekleştiren ve idealleri olan üyelerini kutlayarak, Bodrum Rotary Kulübünün 1.647. toplantısını ve başkanlığının ilk çanını çalarak kapattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.