Bodrum Gündem

Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ne ortak oldular

Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ne ortak oldular

Begonvil Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ne ortak oldular.

ÇiçekBozoğlu/Bodrum Gündem

30 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) toplantı salonunda gerçekleşen Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurulu’na ve atölye çalışmalarına Begonvil Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Birlik delegeleri Fulya Arıkan ve Muazzez Yanık katıldı.

Begonvil Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi; yerelde binlerce kadına ekonomik ve sosyal güçlenme fırsatları sunan, istihdam olanakları yaratan kadın kooperatiflerinin, ulusal düzeyde faaliyet gösteren ilk ve tek kadın kooperatifleri birliği olan Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ne ortak olarak kadınların gücüne güç katmaya devam ediyor.

Türkiye genelinden üreten ve üretken 20 Kadın Kooperatifi temsilcilerinin katıldığı ve yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin seçildiği Genel Kurul sonrasında yapılan toplantılarda ve atölye çalışmalarında dayanışmanın ve örgütlenmenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Kooperatif temsilcilerinin kooperatiflerini tanıttıkları ve kuruluş hikayelerini anlattıkları bölüm iller ve bölgeler değişse de kadın hikayelerinin aynı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni dönemde Simurg’un ve Kadın Kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması; iletişim, işbirliği ve ortaklıkların artırılarak kooperatiflerin güçlendirilmesi;  karar alma süreçlerini etkileyerek kooperatiflerin ortak sorunlarının çözümü için savunuculuk faaliyetlerinin daha aktif ve geniş katılımla yapılması kararları alındı.

Kadınların işsizliğe karşı mücadele etmesini; kadının sosyal hayat içinde giderek daha çok görünmesini sağlayan;  kadın emeğinin ve kadın gücünün görünür olduğu kadın kooperatiflerinin güçlenerek büyümesi ülke refahında en önemli kilometre taşlarından biri olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.