Bodrum Gündem

Danimarka’daki AVM saldırısında 3 kişi öldü, 4 ağır yaralı

DANİMARKA’NIN BAŞKENTİ KOPENHAG’DAKİ BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNE DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA 3 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ, 4 KİŞİNİN İSE AĞIR YARALANDIĞI BELİRTİLDİ.

Danimarka’daki AVM saldırısında 3 kişi öldü, 4 ağır yaralı
04.07.2022
0
A+
A-

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki ülkenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Field’s AVM’de dün akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda biri Rus 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin bugün basın toplantısı düzenleyen Polis Şefi Soren Thomassen, olayla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Thomassen, olayın terörle bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi. Tüfek ve mühimmat taşıdığı öğrenilen şüphelinin bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen olayla ilgili yaptığı açıklamada Danimarka’nın acımasız bir saldırıya uğradığını belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Saldırının yaşandığı AVM’de 140’tan fazla mağaza ve dükkan yer alıyor.

Danimarka’da en son 2015 yılında Kopenhag’da bir kültür merkezi ve sinagoga yönelik terör saldırısı düzenlenmişti. Düzenlenen çifte saldırıda 2 kişi ölmüş ve 6 polis ise yaralanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.