Bodrum Gündem

Tek amacım Muğla Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesini almak


AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Basın Buluşmaları” programı kapsamında basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Gündeme ilişkin önemli konuların konuşulduğu programa Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Doğru, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Barış Eğilmez, Teşkilat Başkanı Gültekin Akça, Seçim İşleri Başkanı Emin Koca, Tanıtım ve Medya Başkanı Mertcan Güngör ve İl Sekreteri Şenol Demirtaş katıldı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete başlıca açıklamaları;

Madımak Olayları…

Madımak olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Yaşanan olaylarla ilgili Muğla CHP il başkanı Adem Zeybekoğlu’nun açıklamaları hayretle okudum. Hepinizin malumu ki bu elim olay yaşanırken hükümet ortağı kendi partileriydi. Olaylardan sorumlu tutukları zamanın Belediye Başkanı ise şu an 6’lı masadaki ittifak ortaklarındandır. Eğer bir yüzleşme yapılacaksa yuvarlak masalarından başlayabilirler. 20 yıllık Ak Parti hükümetinde bu ülkede Kürt – Türk, Alevi Sünni, Sağcı – Solcu çatışmaları yaşanmamış̧, laiklik ve anti laiklik gibi demokrasi dışı yaklaşımlar rafa kaldırılmıştır. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük teminatı AK Parti’dir.” dedi.

Orman Yangınları…

Yüksek teknoloji ile bu yangınlara müdahale edildiğini belirten Başkan Mete; “Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel yöneticilerinin iddia ettiğinin aksine sahada ve havada güçlü bir Türkiye’nin olduğunu her aşamada hissettik. Özellikle muhalefetin iddialarının aksine büyük bir hava filosu yangının ilk dakikalarından itibaren başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği ve ülkemizin bu tür afetlerde dünya ülkelerine nazaran çok başarılı olduğunu gördük. Maalesef hava şartları gerek rüzgâr gerek nem ve sıcaklık faktörlerinin olumsuz seyretmesi mücadelemizi bir kat daha zorlaştırsa da 5.000 hektarlık büyük bir alanda etkisi gösteren yangını kısa sürede bitirebildik.”

Yalanla Mücadele…

Devletin büyük afetlerle uğraşmanın yanında bir de yangına evinden yorum yapan CHP’li vekilin milletin derdinden uzak provakatif açıklamalarıyla uğraşmak zorunda bırakıldığını ifade eden Mete açıklamasına şu şekilde devam etti; “Sahada kimsenin olmadığının iddia edildiği o dakikalarda kendi Büyükşehir Başkanı ve vekili ile yangın alanında olduğumuzu göz göre göre inkar edecek kadar siyasi rant peşinde koşanların tezat açıklamaları sahada canıyla kanıyla mücadele eden insanların emeğine saygısızlıktan başka hiçbir şey ifade etmemektedir. Ancak unutmamalılar ki bu millet Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki bir millettir. Söylenen yalanlar ile sahada verilen mücadelenin ayrımını yapıp sandıkta gerekli cevabı verecektir.”

Gece Görüşlü Hava Araçları…

Helikopter ve uçakların su alma ve yangına müdahale açıları dâhil titizlikle belirlendiğini belirten Başkan Kadem Mete “Bakın çok teknik ve bilimsel bir konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve niyetleri hiç iyi olmayan bazı kesimler kaosa yol açabilecek açıklamalarda bulundular. Arkadaşlar gece yangınlara müdahalede dünyada geliştirilmiş̧ özel bir sistem yok. Avusturalya gibi bazı ülkelerde denemeler yapılsa da gece parlama ve yüksek gerilim hatlarına temas, su taşınan ipin 20 m olmasıyla takılma ihtimali gibi risk faktörleri göz önüne alındığında çok büyük zaiyatların verilme olasılığı olduğundan çok tercih edilen bir yöntem olmadığı uzmanlar tarafından değerlendirildi. Büyük bir ekip bu afetlere emek harcamakta ve her olasılık değerlendirilerek bu tür büyük operasyonlar yönetiliyor. Kaldı ki gündüz yapılan müdahaleler dahi filoyu yöneten komutanlar tarafından belirli bir hava trafiği ve hava şartları göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Helikopter ve uçakların su alma ve yangına müdahale açıları dâhil titizlikle belirlenmektedir.”  dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin gündeme ilişkin açıklamaları şu ifadeler ile devam etti;

Verı̇lmedı̇ğı̇ ı̇ddı̇a edı̇len kredı̇ler…

“Milas Mahallesinin su ihtiyacı için Büyükşehir tarafından talep edilen kredi onaylanmıştır. Bildiğimiz kadarıyla başkaca talep edilip de onaylanmayan kredisi veya uygun projesi bulunmamaktadır. Marmaris Bozburun Mahallesi içme suyu ihtiyacı için Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’ün Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Sayın Murat Kurum’dan kredi isteği, Bakan bey tarafından talep edilmesi durumunda onaylayacağını hatta söz konusu kredinin bir kısmı da kefillik gerektiğinden kefillik için de Bakanlığın imza atacağını belirtilmesine rağmen her hangi bir başvuru olmamıştır. Kredi başvurusu için proje gerekmekte olup proje üretmekten aciz olan CHP’li Belediyeler, beceriksizliklerini Cumhurbaşkanımızın kredileri onaylamıyor yalanıyla örtmeye çalışmaktadırlar.” Menteşe – Marmarı̇s kavşağı…

“Bir yıl önce bulunduğumuz kişisel girişimler neticesinde şehrimizin ana arterlerinden olan Denizli kavşağının daha verimli kullanılması ve rahatılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun talimatlarıyla araç yoğunluğu ve zemin etüdü çalışmaları yapılmış̧ olup uygun proje için çalışma startı verilmiştir.”

İmar Sorunu ve Toki…

“İlimizdeki imar sorunlarının giderilmesi noktasında elimizi taşın altına koyarak Büyükşehir Belediyesiyle bir araya gelerek imar planlarının yapılması için öneri ve görüşlerde bulunmuştuk. Lakin derdi Muğla olmayan Büyükşehir yetkilileri yaklaşık iki yıldır oyalayarak imar sıkıntısını görmezden gelmektedir. Buna rağmen Kavaklıdere 8. Etap Menteşe’deki 3. Etap TOKİ toplu konut yapımına start verilmiş̧, Bodrum’da arazi belirlenmiş̧, Datça’da uygun arazi arayışına başlanmıştır. Hükümetimiz her zamankisi gibi yerel yönetim ayrımı yapmadan milletimiz için çalışmaya devam etmektedir.”

Stratonı̇keı̇a ve Tarı̇hı̇ Alanlar…

“Biliyorsunuz ki girişimlerimizle STRATONİKEİA Antik kenti önce Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy ve ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri ile ülkemizdeki en önemli kazı çalışmalarının yapıldığı ve geldiği noktada Efes Antik Kentinden bile gerek tarihi dokusu gerekse yapılan kazı çalışmalarıyla önemini dünyaya duyurmuş̧ önemli bir tarihi destinasyondur. Buraya verdiğimiz önemi başta Tavşan adası olmak üzere birçok tarihi alanda da aynı hassasiyetle sürdürmekteyiz.”

Bodrum trafı̇k sorunu…

“Bakın bu noktada biz ilimiz için negatif bir muhalefet yapmaktan her zaman kaçındık. Bodrum’daki trafik sorunun çözülmesi içinde biz Yerel Yönetim ve ilgili Bakanlıklarımızı bir araya getirme noktasında elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Yaptığımız her şey Muğla için. Keza Bodrum’un kanalizasyon sorunu bile çözemeyen beceriksiz Yerel Yönetimlere destek vererek bu problemi Turizm ve Kültür Bakanlığımız marifetiyle çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmıştık.”

Bı̇r ellerı̇ ı̇le ruhsap verı̇p bı̇r ellerı̇yle protesto edı̇yorlar…

“CHP’li yetkililer “Bir elin verdiğini diğer elin görmesin” sözünü yanlış̧ anlamışlar. Hayır, vermede belirtilen bu düsturu CHP’li yetkililer işe geldikleri konularada kullanıyorlar. Marmaris İçmeler Mahallesindeki otel inşaatı, Bayır Mahallesindeki Çimento Fabrikası ve Milas Tuzla Mahallesindeki sulak alanındaki binlerce konuta verdikleri ruhsatları bir eli ile veren CHP‘li Belediyeler diğer eli ile protesto etmeye kalktılar. Siz kim oluyorsunuz da bu ruhsatı iptal etme yetkisine sahip oluyorsunuz. Ben geçenlerde belirtmiştim bunlardan biri tükürdüğünü yalayacak diye. Ne karşılığı ruhsat verdiği bilinmeyen Belediye başkanları mı yoksa seçilmiş belediye başkanının verdiği ruhsatı iptal etme yetkisini nerden aldığı belli olmayan Genel Başkan yardımcıları mı?10 gün geçti. Ruhsat hala yerinde duruyor. Bekliyoruz hala…”

Mı̇lletvekı̇lı̇ adaylığı…

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’ye kendisine yönetilen milletvekili adaylığı hakkında; “Ak Parti teşkilatında görev aldığım ilk günden beri tek amacım Muğla’yı Ak Partili Belediyeler ile buluşturmak ve bu kadim şehre hizmet etmek olmuştur. Bizim partimizin şiarında gerçek bir teşkilatçının görev talebi olamaz. İlk günden bu yana biz teşkilatımızın her kademede verdiği görevle mesul olduk. Benim için bu partide müşahit olmak da ilçe başkanı olmak da il başkanı olmak da aynı kutsal davaya hizmet etmektir. Bizim amacımız hangi görev olursa olsun bu dava bayrağını en yüksekte taşımaktır.”

Yorumlar

  1. Yilmaz Senemoglu dedi ki:

    Nerem ile güleyim bilemedim.Bir ignegi kendilerine batirsalar biz cuvaldiza coktan raziyiz.