Bodrum Gündem

Bacağı kırılan köpek veterinerde öldü

MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE YAŞAYAN GÜNDOĞDU AİLESİ, BACAĞI KIRILAN KÖPEKLERİNİN TEDAVİSİ İÇİN BIRAKTIKLARI VETERİNERDE TELEF OLMASI ÜZERİNE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Bacağı kırılan köpek veterinerde öldü

Marmaris’de yaşayan Gündoğdu ailesi, bacağı kırılan köpeklerinin tedavisi için bıraktıkları veterinerde ölmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

2 gün önce Marmaris’te meydana gelen olayda, doğduğu andan itibaren Gündoğdu çifti ile yaşayan 1 kilo 800 gram ağırlığında 1 yaşındaki Roxie isimli köpek önceki gün evlerinde oyun oynarken koltuktan yere düşünce bir gariplik hisseden aile daha önce aşılarını yaptırdıkları veterineri arayarak durumu anlattı. Veteriner ertesi sabaha randevu verip röntgen çekilmesi gerektiğini belirtince Gündoğdu ailesi köpeklerini alıp kliniğe götürdü. Röntgen sonuçlarında kırık teşhisi konulan köpek ameliyat için hazırlandı. Sabah 10’dan akşam 17.00’ye kadar veterinerde bekleyen aileye köpeklerinin telef olduğu belirtildi. Gündoğdu ailesi savcılıkta verdikleri ifadelerinde “Köpeğimizin bacağında kırık tespit ettiklerini ve ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler. Ancak köpeğimiz ameliyata alınmasının üzerinden 3 saat geçmesine rağmen cevap gelmeyince nedenini sordular. Cevap olarak kırığın beklenildiğinden farklı çıktığını bunun üzerine başka bir veteriner cerrah getirildiğini söylediler. Ameliyatın dördüncü saatinde bir bez içinde kliniğin sahibi veteriner hekim köpeğimizi getirerek ‘kaybettik’ dedi. O an şok olduk ne yapacağımızı bilemedik ‘neden böyle oldu’ diye sorduğumuzda cevap vermediler” dedi.
Ailenin 17 yaşındaki kızları Özgem Gündoğdu “O benim kardeşim gibiydi. Keşke kırık ayağı kendiliğinden kaynasaydı da yaşıyor olsaydı. Haksızlık varsa yapanların cezalarını çekmesini istiyorum, madem ameliyat edilemeyecek kadar küçük olan riskleri bize neden söylemediler. Olayın içinde ihmal olduğunu düşünüyorum, asla peşini bırakmayacağız” dedi.
Ailenin avukatı Eren Mert ise “Ortada bir can kaybı var, konu ile ilgili suç duyurumuzu Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’na yaptık. Veteriner Hekimler Odası’na da ilgili dilekçemizi sunarak sürecin takipçisi olacağız” diyerek hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi.

Köpeğin kesin ölüm sebebinin araştırılması için Muğla İl Tarım Müdürlüğü ve Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.