Bodrum Gündem

3’üncü İdil Biret Festivali sona erdi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 3’NCÜSÜ DÜZENLENEN İDİL BİRET FESTİVALİ 2-3-5 TEMMUZ 2022 TARİHLERİNDE BODRUM KALESİ’NDE ÜCRETSİZ OLARAK GERÇEKLEŞTİ.

3’üncü İdil Biret Festivali sona erdi
07.07.2022
0
A+
A-

3’üncü İdil Biret Festivali sona erdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen İdil Biret Festivali 2-3-5 Temmuz 2022 tarihlerinde Bodrum Kalesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Konser sayısının arttırıldığı bu yılki festivalde yapılan ‘Genç Piyanistler Seçmeleri’ sonucunda, Hande Önder ve Duru Aydın Muğla Büyükşehir Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Festivalde, Deutsche Grammophon için birçok albümler çıkarmış Avusturyalı piyanist Ingolf Wunder ve ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Başar Can Kıvrak ile aynı sahneyi paylaştı.

Konserde şan resitali…
Festivalde ayrıca bu yıl ilk kez bir şan resitali de sergilendi. Türkiye’nin önde gelen şan sanatçılarından Burcu Hancı (soprano), Cumhur Görgün (Bas) ve Fügen Yiğitgil’in (piyanist) yer aldığı konserde L.V. Beethoven 5. Piyano Konçertosu ile Chopin Andante Spianato ve Büyük Polonez seslendirdi.
İdil Biret’ten kapanış konseri…
Festivaline katılan ünlü piyanist İdil Biret, festivalin kapanış konserinde kendi kuşağının önemli piyanistlerinden Başar Can Kıvrak ve 17 yaşındaki genç piyanist Duru Aydın ile Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Konserde, F.Chopin’in 1. Piyano Konçertosu ile Andante Spianato ve Büyük Polonez adlı eseri seslendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.