Bodrum Gündem

Sahadaki gazetecileri tehdit etmekten vazgeçin

Sahadaki gazetecileri tehdit etmekten vazgeçin

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu toplumsal olayları izleyen muhabir, foto muhabiri ve kameramanları düzenli olarak tehdit eden, engelleyen, tartaklayan  güvenlik güçleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkiye’de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ihlallerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Siyasetçilerin hedef göstermesi, sözlü ve fiziksel saldırıları teşvik etmesinin yanı sıra güvenlik güçleri de toplumsal olaylarda muhabir, foto muhabiri ve kameraman meslektaşlarımızı düzenli olarak tehdit etmeyi sürdürüyor.

Son olarak Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırıyla öldürülmesinin ardından  İstanbul’da TTB’nin çağrısı ile ‘sağlıkta şiddete son’ diyerek grev yapan hekimlerin eyleminde meslektaşlarımız yine tehdit edilmiş, tartaklanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü  Güvenlik Şube Müdürü  Hanifi Zengin eylemi izleyen gazetecilerin görevlerini yapmasını engellemiş ve tehdit etmiştir. Tehdit edilen, tartaklanan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz #Gazetecilik suç değildir.

Güvenlik güçlerinin görevi gazetecileri engellemek değil, görevlerini yaparken can güvenliğini sağlamaktır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, bu ülkede her görüşten insanın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının teminatı olduğunu hatırlatıyor, ‘Sahadaki gazetecileri tehdit etmekten vazgeçin’ diyoruz Gazetecileri engelleyen, tehdit eden, tartaklayan güvenlik güçlerini kınıyor ve en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.