Bodrum Gündem

Paris’te Kurban Bayramı namazı

FRANSA’NIN BAŞKENTİ PARİS’TEKİ MÜSLÜMANLAR, DİYANET İŞLERİ TÜRK İSLAM BİRLİĞİ’NİN BAGNOLET SEMTİNDEKİ CAMİSİNDE KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILDI.

Paris’te Kurban Bayramı namazı
09.07.2022
0
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’teki Müslümanlar, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin Bagnolet semtindeki camisinde Kurban Bayramı namazı kıldı.

Dünya genelinde Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu. Fransa’nın başkenti Paris’te Müslümanlar, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin Bagnolet semtinde bulunan camisinde Kurban Bayramı namazı için saf tuttu. Bayram namazı kılanlar arasında Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Başkonsolos Serdar Belentepe ile Paris Din Hizmetleri Ateşesi İbrahim Işıtan ve Paris Eğitim Ataşesi Şevket Tüfekci de yer aldı. Bayram namazı sonrası cemaat bayramlaşmaya geçerken, Büyükelçi Onaner ile Başkonsolos Belentepe de camidekilerin bayramını kutladı.

Namaz kılanlardan bazıları kurbanlarını kesmek üzere camiden ayrılırken, bazı Türkler kurban için Türkiye’deki yakınlarına vekalet verdiklerini söyledi. Bazıları ise kurbanlarını Mehmetçik Vakfına bağışladığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.