Bodrum Gündem

Mavi sürgün sualtı sergisi fotoğraf meraklılarını bekliyor, yarışma başlıyor

Mavi sürgün sualtı sergisi fotoğraf meraklılarını bekliyor, yarışma başlıyor

Bodrum’da, Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü iş birliği ile başlatılmış olan ve büyük ilgi gören sualtı seramik sergisi Blue Exile Art Project (BEAP) fotoğraf yarışması başladı. Son başvuru tarihi 1 Ekim 2022.

Bodrum Gündem Haber

Çevre ve sanatın bir arada yer aldığı, deniz kültürünü ve sualtı kültürünü yaşatma, zenginleştirme ve tanıtmanın hedeflendiği projenin 20 Mayıs 2022 tarihinde Karaada/Kaçakçı Koyu’nda resmi açılışı yapmıştı. Açılışın yapıldığı günden beri sanatseverlerin ve meraklıların büyük ilgisini çeken sergide farklı dinamiklere sahip yirmi iki Bodrumlu seramik sanatçısının eserleri maviliklerle buluşmuştu. 2022 yılı ana teması “Sular Yükseliyor” olarak belirlenen serginin şimdi de Bodrum Deniz Müzesi’nin ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü’nün proje sorumluluğunu üstlendiği sualtı fotoğraf yarışması düzenlendi. Proje ortaklarının Bodrumlu sanatçılar, Bodrum Dalış Okulları, Bodrum Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Rotary UR 2440. Sürdürülebilir Dünya Komitesi, Rotary Dalış Hobi Grubu, Bodrum Ticaret Odası, IMEAK DTO Bodrum Şubesi, BOSAV; ana sponsorun MeRQez Art, sponsorların Aşkın Diving, Aquapro Diving Center, Happy Bubbles Dive Center, POMSAD, SEP, XANADU Island, SCA Yachting, Milta Marina Bodrum, Nauticam, Sea Frogs, Inon Türkiye temsilcisi EA Sualtı Stüdyo olduğu proje 20 Eylül’e kadar Karaada/Kaçakçı Koyu’nda sergilenmeye devam edecek. Ahmet Hıdır, Bağdagül Demirtürk, Betül Karakaya, Birge Betil, Burcu Karabey, Emine Türk, Esra Sağlık, Güliz Pilge, GülperiPahna Angın, Handan Gaga Kasser, İnci İyibaş, İnci Lakay, İrfan Aydın, İris Noyan Pala, Mehmet Kutlu, Mustafa Canyurt, Nurten Nurlu, Saba Baner, Samet Aygün, Sibel Hepsayar, Tevfik Karagözoğlu, Toprak Sencer tarafından yapılan ve her birinin birer mottosu bulunan seramik eserlerden çekilen fotoğraflar ile 1 Ekim 2022 tarihine kadar yarışmaya katılım gösterilebilecek.

Bodrum’da gerçekleşen ve uluslararası boyutta yer alan yarışmaya katılım ücretsiz olacak. Dört kategoriden oluşan yarışmada ayrıca gençler için de özel kategori yer alacak. Asım Dumlu’nun yarışma koordinatörlüğünü; Adnan Büyük, Cenk Ceylanoğlu, Engin Aygün, Mahmut Suner, Saygun Dura, Tahsin Ceylan ve Yavuz Plevneli’nin seçici kurulda yer aldığı yarışmaya katılım göstermek isteyenlerin fotoğraf çekimleri için dalış okullarıyla irtibata geçmeleri gerekiyor. Dalış brövesi olmayanlar ise, keşif dalışı ya da ilk seviye kursları alarak sergi alanına dalış yapabiliyor. Bodrum’da yer alan dalış okulları ve irtibat numaraları aşağıda yer alıyor.

Yarışma İle Gençler De Destekleniyor…

Yarışmada 20 yaş ve altı gençler için de özel kategori bulunuyor. Bu kategoriye sadece 20 yaş ve altı gençler çekimlerini yaptıklarını eserlerin fotoğrafları ile katılabiliyor. Şartnameye göre gençler, dört kategoriden her birine 1 (bir) fotoğraf ile başvuru yapabiliyor. Fotoğraflar bir ayrım olmaksızın bir bütün olarak seçici kurul tarafından değerlendiriyor.

Yarışma Detayları, Ödüller ve Sergi…

Uluslararası bir yarışma olan BEAP Sualtı Fotoğraf Yarışması’na T.C veya yabancı uyruklu fotoğrafçılar katılabiliyor. Geniş Açı, Modelli Geniş Açı, Makro/Yakın Plan ve Yaratıcılık (Kreatif) kategorilerinin yer aldığı yarışmada her katılımcı her kategori için 1 (bir) fotoğraf ile yarışmaya katılabiliyor. Katılımcılar yarışmaya sadece kendi çektikleri fotoğraf ile katılabiliyor ve tüm fotoğrafların sualtında çekilmiş olması gereken yarışmaya yarım su üstü-yarım sualtı çekilen fotoğraflar da kabul ediliyor. Yarışmacılar her tür fotoğraf makinesi ile çekilmiş görüntüyü kullanabiliyor ayrıca cep telefonu ile çekilen fotoğraflarla da yarışmaya katılım gösterebiliyor. Tüm fotoğrafların JPEG formatında olması gerekiyor.

Ödüller verilirken her kategoride ilk 10 fotoğraf final grubunu oluşturacak ve her kategori için 1. 2. ve 3.’ye ödül verilecek. 1 adet “Blue Exile Art Project Sualtı Fotoğraf Yarışması En İyi Fotoğraf Ödülü” ve 20 yaş altı gençler kategorisinde de 1. 2. ve 3.’ye ödül verilecek.  Katılım gösteren herkese katılım belgesi verilecek olup ayrıca özel ödüller de yer alacak.

Yarışmada dereceye giren fotoğraflar proje yürütücüleri tarafından belirlenen alanda, belirlenen tarih aralıklarında sergilenecek. Sergi yeri ve tarihleri bodrumdenizmuzesi.org web sitesinde ve Instagram/blueexileartproject hesabında duyurularda yer alacak.

Proje hakkında bilgi almak isteyenler Instagram/blueexileartproject hesabını takip edebilir. Yarışma şartnamesine ve başvuru formlarına www.bodrumdenizmuzesi.org/duyurular adresinden ulaşılacak olup BEAP Sualtı Fotoğraf Yarışması Başvuru Formu ve yarışmaya katılacak fotoğraflar [email protected] mail adresine gönderilecek ve sadece online katılım gerçekleştirilebilecek. Yarışma hakkında farklı ve cevaplanması istenilen sorular [email protected] adresine iletilebilecek. Sonuçlar ise kategori sırası ile 10 Ekim 2022 tarihinde Bodrum Deniz Müzesi web sitesinden yayınlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.