Bodrum Gündem

Karma Sergi 20 Temmuz’da Osmanlı Tersanesinde

Karma Sergi 20 Temmuz’da Osmanlı Tersanesinde

Fatoş Ötenen küratörlüğünde Bodrum, İstanbul, Ankara, İzmir ve yurtdışından katılan sanatçıların resim, tasarım ve el sanatları eserleri Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde 20 Temmuz Çarşamba günü açılış saati 19:00’da sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Sanatçı, Akademisyen ve kursiyerleri buluşturan resim, tasarım ve el sanatları sergisi 20 Temmuz tarihinde Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde açılıyor. Bodrum, İstanbul, Ankara, İzmir ve Yurtdışından katılan sanatçıların eserlerinin görülebilecek olan sergi 20 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında 10.00-18.00 saatleri açık olacak.

Çoğunluğunu Öğretim Görevlisi ve öğretmenlerin oluşturduğu karma sergi, Bodrum’un birleştirici yapısına atfen profesyonel ve naif sanatçıları bünyesinde topluyor. Resim ve grafik Tasarımla birlikte batik, keçe alanlarındaki işler sergileniyor. Toplam 15 kişinin  (40) eserinin yer aldığı sergiye Doktora ve Yüksek lisans öğrencilerinin yanında kursiyerler de katılıyor.

Sanatın farklı alan ve seviyelerinden kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen serginin birleştirici noktası Bodrum. Kavramsal bir ana başlık almamasının nedeni de Bodrum’un kendine has ve dönüştürülemez kapsayıcılığı. Serginin, Pop Art’tan kavramsal sanata, soyut resimden romantik çalışmalara kadar geniş bir yelpazesi var. Doğrudan Bodrum’u anlatmayan bir çalışmada bile buraya ait bir gönderme bulunabilir. Mavinin hakimiyet sürdüğü soyut bir çalışma, denizin sonsuzluğunu, popüler kültürü temsil eden bir figür, eğlence hayatı ile tanınırlığı çağrıştırabilir.

Sergiye katılan Sanatçılar:

Ayten Sert, Begüm Aylin Önder, Candan İren, Celalettin Kartal, Dilan Gitmez, Duygu Gümüşboğa, Erhan Şanal, Fatoş Ötenen, Hacer Sönmezateş, Helin Bingöl&Heval Bingöl, Leyla Dinmez, Serap Gürdamar Yağcı, Selin Çetinkaya, Vildan Atalay, Zeynep Cantürk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.