Bodrum Gündem

Bodrum Cennet Koy ’da açıkça suç işleniyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yurdum insanı her geçen gün daha da yoksullaşırken iktidar, yandaşlarına milyonlarca liralık rant dağıtmaya devam ediyor.” dedi

Tarım alanları, ormanlar, sulak alanlar, denizler, göller, nehirler ve hatta korunan alanlar bile artık bir enkaz diyen CHP’li Tekin “son olarak, Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanları ile kaplı dünyaca ünlü “Cennet Koy” yok edilmek isteniyor.” İfadelerini kullandı

Cennet Koyu’nun imara açılmasına sert tepki gösteren Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti:

Şirket’in yasak olmasına rağmen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede kepçe kullanarak taşınmaz kültür varlıklarını tahrip ettiği iddia ediliyor. Söz konusu proje alanı, ‘kültür varlıkları’, ‘tabiat varlıkları’, ‘3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ ve ‘koruma alanı’ içerisinde yer alıyor. Proje alanının çevresinde 71 bitki türü, 11 sistematik gruba ait toplam 82 tür ve 302 bireyle, endemik 17 sürüngen türü bulunuyor.

Para uğruna bu kadim toprakların yüzyıllarca yılın ürünü olan tarihi hafızası ve kültürü yok edilmek isteniyor diyen Tekin, “Geçmişin zengin mirasını gelecek kuşaklara aktarabilmek için, şimdi dayanışma zamanı. Burayı beton lobilerine teslim etmeyeceğiz ”diye konuştu.

CHP’li Tekin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

  1. Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennet Koy ’da yapılmak istenen inşaat alanı çalışmalarında, antik dönemden kalma bazı kalıntılar bulunduğu yönünde ki iddialar doğru mudur?
  2. Bakanlığınız bugüne kadar cereyan eden gelişmelerle ilgili bölgede herhangi bir inceleme/değerlendirme çalışması yapmış mıdır? Sonuçları nelerdir?
  3. Kamuoyunun, sivil toplum kuruluşlarının, akademik odaların, meslek örgütlerinin, tarihi mirasın korunması yönündeki ortak taleplerine karşılık, tarihi öneme sahip bu zenginliğimiz üzerine villa yapılmasına neden müsaade etmektesiniz?
  4. Tarihi bir değerimizin üzerine beton dökülerek villa yapılmasının önüne geçmek için bir girişiminiz olacak mıdır?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.