Bodrum Gündem

Doğal tereyağlı kruvasanın Bodrum’daki adresi Cro & Cups

Cro & Cups Bodrum şubesi, açılışının birinci yılında kruvasan sevenleri bir araya getirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2020 yılında Maltepe’de ilk şubesini açan Cro & Cups markası, 2021 yılında Bodrum’da ve aynı yıl İstanbul Moda’da da birer şube daha açarak tüm dünyanın severek tükettiği Fransız mutfağıyla birlikte anılan ama aslında Avusturya’da doğan kruvasanı sevenleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Bodrum’da açtığı şubesinde tatlı ve tuzlu seçenekleri ile birbirinden lezzetli tamamı doğal tereyağı ile yapılan Cro & Cups kruvasanları, bu yıl da Göcek koylarında demirleyen tekne ve özel yatlara, özel tasarım Cro & Cups teknesi ile servis edilmeye başlandı.

Karada ve denizde tüm kruvasan tutkunlarına hizmet vermeye devam eden Cro & Cups, geçtiğimiz yaz pandemiye denk gelen Bodrum Şube açılışlarını bu hafta sonu düzenledikleri bir organizasyonla gerçekleştirdi.

Marka kurucusu Belgin Kaya; pastane ürünleri arasındaki yerini üç yüzyılı aşkın süredir koruyan ve her yıl 30 Ocak’ta özel bir günle kutlanan kruvasanı Cro & Cups markası ile ülke çapında pazarlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Belgin Kaya, İstanbul markası olan Cro & Cups’ın Bodrum’a geliş hikayesi ile ilgili şunları kaydetti “İstanbul’da iki şubemiz var, üçüncü olarak Bodrum’da bir şube açtık.  Göcek koylarında teknelerde yaşayanların kahvaltılarına lezzet katmak amacıyla da özel teslimat yapacak şekilde bir tekne giydirdik ve onunla da yatlara servis veriyoruz.

Yazlık bir mekânda satış yapmak istiyorduk. Çok sevdiğimiz Bodrum’da 13 yıldır yazlarımızı geçiriyoruz ve kontrolü kolay olacağı için de 3. Şubemizi Bodrum’da açtık. Cro & Cups yaklaşık bir yıldır Bodrum Çarşı’da hemen belediyemizin yanında hizmet veriyor ama resmi açılış töreni pandemiye denk geldiği için ne yazık ki gerçekleştirememiştik. Bu arada iç mekânda ve arka bahçede Bodrumlulardan gelen talep ve ihtiyaçlara göre iç mimar desteği ile bir değişikliğe de gittik.  Bugün ki organizasyonda da Bodrum’da bulunan dostlarımız ve Cro &Cups kruvasanlarını sevenlerle bir araya gelmek istedik” dedi.

Cro & Cups çatısı altında üretilen tüm kruvasanların tamamen doğal tereyağı ile üretildiğine dikkat çeken Belgin Kaya ülke çapında toptan satışı amaçladıklarını belirttiği açıklamasına şu cümlelerle devam etti  “Kruvasanlarımızda hiçbir katkı maddesi yok, yüzde yüz tereyağı ile yapılıyor. Mide hastalıkları olanlar ürünlerimizi test edebiliyorlar. Misafirlerimize hem tatlı hem de tuzlu seçeneklere sahip birbirinden lezzetli alternatifler sunuyoruz. Tüm şubelerimizde paket servisimiz mevcut. Ayrıca çift fırınlanmış kruvasanlarımızı da paketledik.  Bu ürünlerimizin 2 ay kullanım süresi var. Salata, çorba veya peynir yanına çok yakışıyor. Bununla birlikte kruvasanlarımızı donmuş olarak bildiğimiz birçok kahve markasına ve kafelere, İstanbul ve İstanbul dışına toplu olarak da satışını gerçekleştiriyoruz. Aslında amacımız da Cro & Cups markasını Türkiye’nin tüm illerine toplu olarak pazarlamak.” Dedi.

Cro & Cups Bodrum Şube şefi Soner Uzun, kruvasanın ülkemizde genelde sade ve çikolatalı olarak bilindiğini belirtirken “Halkımız kruvasan çeşitlerini sade ve çikolatalı olarak biliyor. Cro & Cups’ta kruvasanlar sandviç tarzında kahvaltının yanında tatlı ve tuzlu seçenekleri ile son derece lezzetle tüketilebiliyor.  Ürünlerimiz yaklaşık 140 gram tamamen yüzde yüz tereyağı ile yapıyoruz.  Her ürünün imalatı yaklaşık 2 gün kadar sürüyor, üretim esnasında ciddi bir emek var. Tüm kruvasanlar el sarması olarak hazırlanıyor. Kruvasan’ın hamuru bol miktarda tereyağ içerdiğinden, hem kahve ile güzel bir tat uyumu oluşturuyor hem de bizdeki çeşit ve alternatifleri ile ana öğün olma özelliğine de sahip. Bodrum’da ekonomik, doğal tereyağlı ve lezzetli kruvasanın adresi Cro & Cups” dedi.

https://www.instagram.com/crocupsbodrum/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.