Bodrum Gündem

CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AK Parti’ye mi geçiyor

Her şey, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun, “suni cennet” projesine inşaat izni vermesiyle başladı.

Çevrecilerle birlikte, partili arkadaşları Muğla ve Bodrum Belediye Başkanları’nın “tepkilerine” aldırmayan Milas Belediye Başkanı, “projeye karşı çıkılmaması” gerektiğini söyleyerek geri adım atmadı.

Muhammet Tokat dışlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP’li Osman Gürün ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras birlikte hareket etmeye başladı.

Başkan Osman Gürün “Milas Tuzla Sulak Alanı”nın korunması için mücadele kararı aldı, ”Muğla’mızı koruyalım, geleceğe umutla taşıyalım” diye mesajlar vermeye başladı.

Tepkiler Ankara’ya, CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı.

Tarih: 28 Haziran 2022 Salı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Meclis’te görüldü. Ankara çağırmıştı. O da, üç otobüs dolusu muhtarla, CHP Grup toplantısına geldi.

Grup salonunun ortasında dururken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanından geçerek, yerine oturdu.

Milas Belediye Başkanı Tokat, salonun ortasında ayakta kalmıştı. İlgi göremeyen Başkan Tokat, ayakta beklerken telefonuyla oynadı. Ayakta beklerken, oturan tanıdıklarına da gülerek selam veriyordu.

Ben de bu anları, basına ayrılan bölümden fotoğraflayarak, tarihe kayıt ediyordum.

Tokat: Beni ihraç edecekler…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını dinleyen Başkan Tokat, daha sonra Genel Başkanı ile meclis ’teki odasında kısa bir görüşme yaptı.

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detayları bilinmiyor.

Ancak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Lideri ile görüşmesinden sonra AK Parti Muğla Milletvekili A. Yavuz Demir’in odasına gitti.

Bu bir nezaket ziyareti miydi, bilinmiyor. Neler konuştukları da bilinmiyor. Bu görüşme sırasında Başkan Tokat’ın, “beni partiden ihraç edecekler” dedi mi, bu da net değil.

Ancak, zamanlama açısından bir anlamı vardı.

Binali Yıldırım’ı Milas’a Yavuz Demir davet etti, Başkan Tokat karşıladı.

Bu görüşmeden kısa bir süre sonra, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “sürpriz” bir şekilde, Milas’ı ziyaret etti.

Binali beyin 3 gün önceki Milas ziyaretini, Beyaz bir Martı, Ankara’ya taşıdı.

Binali Yıldırım’ı, bir süre önce Muhammet Tokat ile görüşen,  AK Parti Muğla Milletvekili A.Yavuz Demir davet etmişti. Milaslı olan Yavuz Demir, ANAP kökenli ve Güllük Belediye Başkanlığı yaptı. Binali beyle o yıllardan tanışıyor.

Binali beyin, Milas’a geliş nedeni “resmi” olarak, yeni parti binasının açılışı olarak gösteriyor.

Ancak, bu kısa ziyarette, toplanan kalabalığa Binali bey dâhil AK Parti Muğla Milletvekilleri bile şaşırdı. Partililer, kalabalığı görünce, açılışı, mitinge dönüştürüyor ve Binali beyi kent meydanına götürerek konuşturuyorlar.

Tokat: Milasımıza hoş geldiniz

Bu kadar kalabalığın toplanmasında, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın katkısı var mı bilinmiyor.

Ancak, Başkan Tokat, “nezakette kusur etmeyerek” AK parti Genel Başkan Vekil’ini karşılamaya gidiyor. Otomobilinden inerken Binali beyle tokalaşıyor ve sosyal medya hesabından da 3 fotoğrafla paylaşıyor. Tokat mesajında, Binali beyin “AK Parti Genel Başkan Vekili ”değil, “son Başbakan” unvanı kullanıyor: “Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere ilçemize gelen eski Başbakan, Sayın Binali Yıldırım’ı karşılayarak Milasımıza hoş geldiniz dedik.”

Muhammet Tokat Milas Belediye Başkanı Sahneden inmedi…

Partisi CHP ile sorun yaşayan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, “Binali bey nezaketi” bu kadarla da kalmıyor.

CHP’li Başkan Tokat, Binali Yıldırım ve AK Partililer için kurulan platforma da çıkıyor. Binali beyin yanındaki sırada, AK partililerle birlikte “saf tutuyor” AK Partililer’le birlikte, Binali beyin konuşmasını sonuna kadar platformda kalarak dinliyor.

Beyaz Martı’nın getirdiği bilgilere göre, Binali bey de bu kadar nezakete kayıtsız kalmıyor.

Yaklaşık yarım saatlik konuşmasında, hemen yanında “saf tutan” henüz CHP’li Milas Belediye Başkanı Tokat’ın hatırına,  CHP’yi isim vererek eleştirmiyor.

Ben, durum tespiti yaptım.

Yorum sizin.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Mide bulandırıcı…

  2. Özcan dedi ki:

    Hayal ürünü bir yazı olmuş. Ancak Kronolojik sıralama başarılı. 🙈👏