Bodrum Gündem

Milletvekili Demir’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Milletvekili Demir’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
23.07.2022
0
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Demir mesajında, “Gelişen teknolojiyle birlikte asılsız bilgilerin hızla yayıldığı günümüzde doğru bilgiye ulaşmada kitle iletişim araçlarının önemi ve dolayısıyla da gazetecilerin sorumluluğu da artmıştır. Gazeteciliği yaşam biçimi haline getirerek topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Demir mesajında, “Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. 24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınının gelişmesinde ve ifade özgürlüğünün yerleşerek bugünlere ulaşmasında önemli bir yere sahiptir.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güvenin artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

Demir, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde görev yapan gazetecilerin demokratik toplum düzeninin garantörlerinden olduğuna işaret ederek; “Gelişen teknolojiyle birlikte asılsız bilgilerin hızla yayıldığı günümüzde doğru bilgiye ulaşmada kitle iletişim araçlarının önemi ve sorumluluğu da artmıştır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Günümüz koşullarında, sorumlu gazeteciliğin önemi her geçen gün daha fazla artmaktadır.” dedi.

Demir mesajını; “Bu duygu ve düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılmasının 114. yıl dönümünde gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle başta Muğla’mızda çalışan yerelden ulusala tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.