Bodrum Gündem

Otel ve plaj ruhsatlarının iptal olmasına son iki gün kaldı

Otel ve plaj ruhsatlarının iptal olmasına son iki gün kaldı

Belediye Belgeli İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına sahip konaklama ve plaj tesislerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Basit Konaklama ve Plaj İşletmesi Turizm İşletmesi Belgesini almaları için son tarih 28 Temmuz 2022.

Bodrum Gündem Haber

Belediye Belgeli İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına sahip konaklama ve plaj tesislerine, 28.07.2021 tarihinde yürürlüğe giren 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nun Geçici Madde 11 hükmü kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Basit Konaklama ve Plaj İşletmesi Turizm İşletmesi Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

28 Temmuz 2021 önce İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alan Konaklama tesisleri 28 Temmuz 2021 sonrası İAÇR alanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesinden; Bakanlığımız-Birimlerimiz-Turizm Tesisleri-Turizm İşletme Belgesi veya Turizm Yatırım belgesi-e-devlet  linkinden başvurabilecek.

28 Temmuz 2021’den önce ve sonra İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alan Plaj İşletmeleri, Belediye Belgeli Otel, Apart Otel, Pansiyon, Motel, Tatil Köyü, Kamp, Kıyı Kenarda tüm Lokanta, Bar, Kafe, Plaj Tesisi (Beach Club) Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü veya İl Müdürlüğüne gönderilmek üzere Bodrum Turizm Danışma Bürosuna başvuracak.

28 Temmuz 2022 başvuru süreci sonlanmış olacak. 28 Temmuz 2022 tarihinden sonra belgeyi almamış işletmeler ister otel, ister plaj vb. ruhsatları iptal olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.