Bodrum Gündem

Danıştay İstanbul Sözleşmesinin fesih kararını yeniden değerlendirmeli  

Danıştay İstanbul Sözleşmesinin fesih kararını yeniden değerlendirmeli  

Bodrum Esnaf Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshinin iptaline yönelik yapılan başvurular ve açılan davalar, Danıştay tarafından reddedilmesi ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshinin iptaline yönelik yapılan başvurular ve açılan davalar, Danıştay tarafından reddedilmesiyle ilgili Bodrum Esnaf Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamada “Bu ret kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddete karşı kazanımları genel bir bakış açısıyla kaybedilmiştir. İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşme olması bakımından, uluslararası arenada Türkiye’nin güvenilirliği de zedelenmiştir.” denildi.

Bodrum Esnaf Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirler ve uygulamalar caydırıcılık unsuları içermeden, kadının toplumun her alanda güvenle var olabilmesi, beklenemez. Kadının iş dünyasına katılımının yükselmesi ve istihdama katkı sağlaması da beklenemez.  Biz BESİAD- Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden dolayı, kadına yönelik şiddetin artışından endişe ediyor ve ülkemizin en itibarlı kuruluşlarından birisi olan Danıştay‘ın İstanbul Sözleşmesinin fesih edilmesini destekleyen kararını yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.