Bodrum Gündem

Kibele’nin Kızları Filminin Bodrum Galası 2 Ağustos’ta

Kibele’nin Kızları Filminin Bodrum Galası 2 Ağustos’ta

Kibele’nin Kızları Filminin Galası Bodrum Belediyesinin himayelerinde Sanat, siyaset ve kültür insanlarının katılımıyla 2 Ağustos 2022 Salı günü, saat 21.00 de Herodot Kültür Merkezinde yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

1998 yılında Berlin’de kurulan ve 24 yıldır müzik ve tiyatro başta olmak üzere uzman eğiticilerin rehberliğinde birçok sanatçı yetiştirip çok kültürlü konserler veren BTMK- Berlin Türk Müziği Konservatuvarı pandemi sürecinde yeniden yapılanarak ilk tiyatro oyununu gerçekleştirdi. Arda Eşberk’in yazıp yönettiği “Kibele’nin Kızları” tiyatro oyunu daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla sinemaya uyarlandı.

Anadolu coğrafyasının insanlığa armağanı olan Ana Tanrıça Kibele mitosundan hareketle, farklı kültür ve coğrafyalardan gelerek farklı kültür ve coğrafyalarda topluma önderlik etmiş kadın kahramanların hikâyeleri interaktif bir şekilde dans ve müzikle sahneleniyor: (Jeanne D’arc-Fransa, Frida Kahlo -Meksika, Coco Chanel-Fransa, Ruth Bader Gingsburg-Amerika, Rita Levi Montalcini (İtalya), Maya Angelou-Amerika, Walentina Wladimirowna Tereschkowa – Rusya ve Kara Fatma-Türkiye gibi) kadın kahramanların hayatlarından esinlenerek yazılan tiyatro oyunu Almanya ve Türkiye’de birçok yerde sahnelenmişti. “Kibele’nin Kızları” adlı tiyatro oyunu içerdiği mitolojik altyapı ve seçilen kahramanların dünyadaki farklı din, dil, ırk sosyal çevrelerden gelmesi nedeniyle evrensel bir oyundur. Her ne kadar kadın kahramanlara odaklansa da aslında insanın kendi arayışının, kendini gerçekleştirmesinin hikayesini anlatmaktadır. Yediden, yetmişe her yaş grubundan, din ve etnik kökenden, cinsiyetten insanın rahatlıkla izleyebileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği bir film. Gençlerin yaşama hazırlanma süreçlerinde ihtiyaç duydukları rehberliği almak, yetişkinlerin ve özellikle de kadınların yaşamın zorlukları karşısında verdikleri mücadeleye karşı motivasyon kazanmaları için farkındalık yaratmayı hedefleyen film: Ne istediğinin farkında olmak, bu isteğine giden yol da gerekli adımları atmak, içeride ve dışarıda karşılaştığı engellerle nasıl mücadele edeceğini bilmek, engellerle mücadele ederken bir stratejiye sahip olmak modern insanın en büyük ihtiyaçlarından. Yolunu kaybetmiş olan yolcu nasıl ki, günümüzde yolunu bulmak için navigasyona ihtiyaç duyuyorsa, “Kibele’nin Kızları” oyunu da kendini arayan kişiye problemlerinin çözümünde yol haritası öneriyor.

Berlin Türk Müziği Konservatuarı çatısı altında Berlin’de eğitim alan 9 kadın oyuncu ve BEM Halk Dansları’nın (Stutgart) 9 kadın dansçısından oluşan ekip oyunun hazırlık sürecinde kadının toplumdaki yeri ve içlerindeki kahramanı uyandırmaya dair kişisel kazanımlar elde ederek yola koyuldukları oyun; Ana Tanrıça ve tanrıçalar ülkesinde dünyanın sayılı turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’da seyirciyle buluşuyor.

Medya sponsorluğunu ZorbaTVdergi’nin üstlendiği filmi Bodrum sakinleri ücretsiz izleyebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.