Bodrum Gündem

16 saat 28 dakika 39 saniye Tebrikler  Aysu Türkoğlu

16 saat 28 dakika 39 saniye Tebrikler  Aysu Türkoğlu

Bodrumlu genç yüzücü Aysu Türkoğlu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakika 39 saniyede geçerek Manş’ı geçen en genç sporcu olmayı başardı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

29 Temmuz 2022 Cuma günü öğlen saatlerinde İngiltere’nin Danver sahilinden denize atlayarak Fransa kıyılarına yüzmeye başlayan 21 yaşındaki Bodrumlu genç yüzücü Aysu Türkoğlu, 30 Temmuz Cumartesi sabah dört buçuğa doğru  16 saat 28 dakika 39 saniye yüzerek Manş Denizi’ni Yüzerek Geçen En Genç Türk Kadını olarak adını tarihe yazdırdı.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Bodrumlu Aysu Türkoğlu’na babası kaptan Mustafa Türkoğlu ile antrenörü Bengisu Avcı destek verdi.

Kuş uçuşu 34 kilometre olan ancak gel-gitten dolayı 42 kilometreyi bulan kanalı yaklaşık 12 saatte geçmeyi hedefleyen Aysu Türkoğlu, 42 kilometrelik mesafede yoğun dalgalarla mücadele ederek 16 saat 28 dakika 39 saniyede geçerek Manş’ı geçen en genç sporcu olmayı başardı.

Aysu Türkoğlu’nun son dakikalarında hocası Bengisu Avcı Erdoğan da denize atladı. Kurallar gereği Aysu Türkoğlu ve Bengisu Avcı Erdoğan birlikte karaya çıktı. Aysu Türkoğlu ve Bengisu Avcı Erdoğan, karaya çıktıktan sonra birlikte Türk Bayrağı açtılar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.