Bodrum Gündem

Tahliye edilen Çevik Bir Bodrum’da

Bugün hakkında tahliye kararı verilen 28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezası alan ve 1 yıldır cezaevinde olan 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çevik, yakınları ile beraber gece saatlerinde Bodrum’daki evine geldi.

Bodrum Gündem Haber

28 Şubat Davası’na bakan Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 21 Ağustos 2021’den bu yana cezaevinde tutulan Emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında tahliye kararı verdi.

Çevik Bir’in, avukatı Ümit Kara’nın 15 Haziran’da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na infaz erteleme talebiyle verdiği dilekçede; Bir’in ileri demans hastası olduğu, cezaevi koşullarında cezanın anlam ve sonucunu idrak edemediği, yemek yemeyi unutarak aç kalması nedeniyle yaşam tehlikesini içeren sağlık sorunları olduğu aktarılmıştı.

Demans hastası olan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, hastane raporunda cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmadığının belirtilmesi üzerine, infazının ertelenmesi gerektiği belirtilmişti.

Çevik Bir’in ev hapsi olmaksızın infazına ara verildi. Saat 18:00 itibariyle özgür kalan Bir, eşi ve kız kardeşinin refaketi ilen Bodrum’daki evine getirildi.

Cezasının infazının 1 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verilen Çevik Bir akşam saatlerinde İzmir 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan salıverildi.

Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan Bir, “Böyle güzel şeylerin her zaman peşinde olun. Teşekkür ederim” dedi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.