Bodrum Gündem

Dünyanın Kalemleri Bir Arada

Dünyanın Kalemleri Bir Arada

Farklı ülkelerden ve şehirlerden sekiz kalem, yazar Zerrin Oktay inisiyatifinde 6 Ağustos’ta Turgutreis’te Barınak Balıkçı Cafe’de, saat 15:00 ile 21:00 saatleri arası kitaplarını imzalamak üzere  buluşacaklar.

Bodrum Gündem Haber

Farklı ülkelerden ve şehirlerden sekiz kalem, yazar Zerrin Oktay inisiyatifinde bir araya geliyor. 6 Ağustos’ta Turgutreis’te Barınak Balıkçı Cafe’de, saat 15:00-21:00 arası ve  7 Ağustos Köyceğiz-Muğla Mona Lisa Kafe’de, saat 15:00-21:00 arası okurlarla, yeni ve eski kitaplarını imzalamak üzere  buluşacaklar.

Farklı ülkelerden ve şehirlerden sekiz kalem tarafından yapılan açıklamada “Sevgili okurlar, İmza günümüzde buluşmanın heyecan ve mutluluğuyla sizleri bekliyor olacağız. Sizleri 6 Ağustos’ta Turgutreis’te saat 15:00-21:00 Barınak Balıkçı Cafe’de bekliyoruz.

Veya 7 Ağustos’ta Köyceğiz’de, saat 15:00-21:00  Mona Lisa Kafe, Kordon, Muğla’da bekliyoruz.

Hayat yolculuğunda kitaplar mavilere açılmış yelkenliler gibidir ve o uçsuz bucaksız maviliklere birlikte kanat çırpmak ümidiyle diyoruz.” denildi.

Yazarlar:

Zerrin Oktay; Çocukluk yılları İsviçre’de geçen yazar en son kitabı olan ‘Köpek Havlarsa’ adlı romanıyla karşınızda olacak. Yazar ve editör olan Zerrin Oktay’ın 4 kitabı ve edebiyata vermiş olduğu 22 yıllık emeği bulunmaktadır. Yazar, Turgutreis’te edebiyat dünyasına hem editör ve hem de yazar olarak katkı sunmaya devam ediyor.

Murat Tuncel; 1994’den bu yana Den Haag-Hollanda’da yaşayan yazarın birçok eseri bulunmaktadır. Murat Tuncel, uluslararası edebiyat camiasında oldukça tanınan, okunan, romanları çeşitli dillere çevrilmiş ve sevilen bir yazarımızdır. Onunla ilgili hem Google’da hem de Vikipedia’da bolca bilgiye ulaşabilirsiniz.

Aysel Yenidoğanay; ‘Deliliğin dehasına inanan çatlak bir kadınım’ diyor. 1989 yılında köşe yazarı olarak başladığı kariyerine baktığımızda oldukça üretken bir yazarla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Kaleminden dökülenler; köşe yazıları, öyküler, roman ve Adana Şairler Antolojisine girmiş, birbirinden lirik şiirleri mevcut. Yazar, ‘Ayrılık Güncesi ve Yürek Coğrafyam’ adlı iki yeni şiir kitabıyla okurlarını karşılayacaktır.

Rukiye Ekenler; ‘İlk ve tek kitabım, üçüncü çocuğum’ diye adlandırdığı ‘Bahar Mektupları’ başlıklı bir kitabı var. Hayatın yoğun temposu arasında uzman hekim olarak yaşayan yazar vakit buldukça, büyük şehrin ağırlığından, kâh şiir yazarak kâh öykü yazarak; en dar zamanlarında notlar biriktirerek, her sözcüğü damıtarak oluşturuyor eserlerini. Yazar, insan hayatını dokunuşlarıyla yeşertirken kalemiyle de güçlendiriyor. Nasıl mı? Onu bu imza gününde okurları keşfedecektir.

Nurgül Kumbaroğlu; Yazarın çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış birçok şiiri ayrıca düz yazıları mevcut. Nurgül Kumbaroğlu’nun ilk şiir kitabı ‘Duvara Yazılmış Islıklar’ Kavim yayınlarından çıktı ve okurlarına ulaşmak için hazır.

Ufuk Saka; 5 Ocak 1958’de doğdu. Pertevniyal Lisesi mezunu. İTÜ Maden Fakültesini (1983) ve ikinci üniversite olarak İ.Ü. AUZEF Felsefe Bölümünü (2021) tamamladı. Kâğıttan Kadınlar ve Aklım Gezide isimlerinde yayımlanmış iki romanım bulunuyor. Fethiye’de yaşıyor.

Bahar Kızıl; Yazarın ‘Nare Kadın, Gevher ve Sema Ana’ adlı üç romanı bulunmakta. Yazarımız 2014 yılından bu yana durum öyküleri yazmakta. Çok yakında çıkacak olan öykü kitabıyla da okurlarının kitaplıklarını zenginleştirecek.

Neslişah Çetinkaya; Öyküler ve denemeler kaleme alan yazarın ürünleri Ötekilerin Gündemi başta olmak üzere pek çok dijital ortamda yayımlanmış. Öyküleri de değişik seçkilerde yer almış bulunuyor. Yazma tutkusunu elden bırakmayan yazar, hayata değişik açılardan baktığı edebiyat emeğinde okura da düşünce kıvrımları sunuyor. Özlemi ve direnci edebiyat emeğinin ana teması yapan yazarın ‘Eski Güneşin Altında ile Feray’ın Evi adlı romanları okurla buluşacak.

Sevim Sewe Ünal; Yazar, öncelikle kendisini ressam olarak tanımlıyor. Bunun yanı sıra heykeltıraşlıkta izlediği uzun soluklu eğitim ise hala devam ediyor. Belçika Gündem gazetesine uzun yıllardır köşe yazıları yazan sanatçının 6 tiyatro oyunu farklı dillere çevrilerek Avrupa’da on yıl boyunca sahnelendi. Öykü, şiir ve sosyal içerikli ‘Ezda’nın Çocukları ve İspanyol Komşu’ adlı iki romanı var. Sevim Ünal otuz yıldır uluslararası sanat hayatına Antverpen-Belçika’da devam etmekte. Sanatçı ağırlıklı olarak kadın haklarını ve göç konulu temaları işliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.