Bodrum Gündem

Gençlerimizin geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz

Gençlerimizin geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz
04.08.2022
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan soruların çalınmasına dair açıklama yaptı.
Bodrum Gündem Haber
Gülhan, açıklamasında sınav sisteminin yanlışlarla dolu olduğunu ifade ederek, “Sınavlar halkı soymanın aracı haline gelmiştir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini bu kirli ellerin karartmasına izin vermeyeceğiz. 31 Temmuz’da yapılan KPSS sınavında, Yediiklim yayınevine ait soru kitapçığından 20 sorunun cevap şıklarıyla birlikte aynı şekilde yer almasının ortaya çıkması ve ÖSYM’nin durumu inkâr etmesinin ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alındı.  KPSS sınavında yaşanan fiyaskonun sorumlularının hesap vermesini istiyoruz.” dedi.
Eğitim sistemi her bakımdan sorunludur
Sorunun kaynağının sadece eğitim bürokrasisinden birkaç kişi olmadığının altını çizen Gülnar, “Eğitim sistemi her bakımdan sorunludur; çeşitli uzmanlıklara yerleştirme, akademik görevler için başta eleme ve seçme olmak üzere uygulanan yöntemler sorunludur. Demokratik bir ülkeyi kazanmanın yolu nasıl ki mücadeleden geçiyorsa bu skandalların, yolsuzluğun, usulsüzlüğün kaynağı çürümüş bürokrasinin yerine halkın seçtiği, denetlediği, gerektiğinde görevden alabildiği demokratik bir sistemin kazanılmasının da yolu Cumhuriyet Halk Partisi ile mümkündür.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.