Bodrum Gündem

Bodrum Markası Begüm Yachting 25. yılını kutladı

Ayda 150 bin euro döviz bırakan mega yatların sorunları biran önce çözülmeli…

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Bodrum’un en köklü kuruluşlarından Begüm Yachting 25. yılını bir davetle kutladı. Begüm Yachting’in sahibi Begüm Doğulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen davete Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Milas Ticaret Odası geçmiş dönem Başkanı İş İnsanı Nazmi Doğru  ve Bodrum iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Gümüşlük’ün muhteşem ambiansı ve Mimoza Balık Restoran’ın deniz ürünlerinden oluşan lezzetleriyle harmanlanan gecede konuklarını kapıda karşılayan Begüm Yachting’in sahibi Begüm Doğulu, Begüm Yachting’in 25. yılını kutlamaktan hem gururlu hem de duygulu olduğu belirten şunları söyledi: “Sektörde babadan oğula geçmiş birçok firma var. Bir kadın olarak bir şirketi tek başına çeyrek yüzyıla getirmenin gerçekten gururunu yaşıyorum. Bunun için de bugün çok duygusalım. Bodrum’da kadın olmakla erkek olmanın hiçbir farkı yok. Bodrum çok farklı. İnsanların medeniyet ve eşitlik içinde yaşadıkları, birbirlerini kategorize etmediği nadir yerlerden biri. Çok şanslıyız ki biz de bu ticareti Bodrum’da yapıyoruz. Faaliyet alanımız da Bodrum’a uygun; yat turizmi ve süper yat acenteliği. Bodrum’da olmak bir ayrıcalık ve Bodrum markası olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü Bodrum; restoran, marina, hizmet ve kumanya firmaları ile dört dörtlük donanımı olan, süper yat müşterisine hitap eden bir pilot bölgedir, yatçılıkta Türkiye’nin gururudur. İnsanlar bir mega yatın ülkeye neler bıraktığını bilemiyorlar, bilmemekte de haklılar. Çünkü işe vakıf olmak gerekiyor. Ortalama bir mega yatın Türkiye’de kaldığında ülkeye ne bıraktığını bilmek lazım. Ülkemizde konakladığı zaman tüm ihtiyaçlarını aylar boyunca Türkiye’den sağlıyor. İçinde 20 müşteri ve 40-50 mürettebat olduğunu düşünürsek toplam 70 kişi eder. Yani her tekneyi bir butik olarak düşünelim. Aldığı akaryakıt, kumanya, marina bağlamaları, teknik servisler ve acente hizmetleriyle beraber Bodrum, Göcek, Kuşadası, Marmaris gibi bu yatların seyir alanları olan yerlere ayda en az 100-150 bin euro döviz bırakmakta. Bu, akaryakıt satan firmalarından marinalara ve marina çalışanlarına, çiçekçiden manava, transfer firmalarına, rehberlere, acente çalışanlarına kadar çok ciddi bir kitleyi ayakta tutuyor. A Plus dediğimiz, özlediğimiz müşteri yani hedef kitlemiz mega yatlarıyla Türkiye’yi ziyaret ederek ekonomimize çok ciddi katkılar vermektedir…”

Su ve elektrik sorununa çare bulunmalı…

Bodrum’dan kazandığını yine Bodrum’a yatırım olarak döndüren Begüm Doğulu, yat turizminde hizmet veren firmaların hem büyük şehir hem de ilçe belediyelerinden isteklerinin olduğunun altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Mesela Bodrum’da zaman zaman su sıkıntısı yaşamaktayız ve bunu aktarmakta zorlanıyoruz. Ama yat limanları bunu bir şekilde çözüyor. Hiçbir mega yatı susuz ve elektrik kesintisine maruz bırakmıyor. Ancak Göcek’te çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Onun için Muğla Büyük Şehir ve Fethiye belediyelerine iletmek istediğim bir mesaj var. Mega yatlar için Göcek gerçekten önemli bir bölge. Göcek gümrük ve hudut kapısı olduğundan beri çok daha revaçta. Tekne kışlama için Göcek’i seçmekte. Bunun sebeplerinden bir tanesi de havaalanının 15-20 dakika uzaklıkta olması. Ayrıca Göcek’in küçük, kompakt, butik, şirin bir kasaba olması da bir başka tercih sebebi. Ama maalesef voltajdaki dengesizlikler nedeniyle yat limanlarından elektrik alamıyor, kendi jeneratörleri ile de uzun süre bağlama yapamıyor. Büyük şehir ve Fethiye belediyelerinin bunlarla lütfen ilgilenmesini, elektrik ve su sorununun ivedi bir şekilde giderilmesini istiyorum. Çünkü ülkemize yakıştıramıyorum. Böyle mega yatlara ev sahipliği yaparken bu fırsatı kaçırmamamız lazım. Çünkü bu furya hep böyle devam etmeyecek, bir süre sonra aradıklarını bulamadıklarında maalesef Avrupa’ya geri dönebilirler. Buna müsaade etmeyelim. Bu yatları ülkemize getirebilmek, ülkemizde konaklatabilmek ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlatabilmek için çok ciddi emek veriyoruz, bunu için de devletten destek bekliyoruz. En önemlisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; servis ihracatı şu an ülkemizin en ihtiyacı olan ihracattır. Çünkü ham maddesi biziz, Türk insanıdır. Yüzde yüz Türk sermayesi. Yatlara hizmet verirken tamamen hizmet ihracatı yapmaktayız ve şu an inanılmaz bir ivme yakaladık. Çok ciddi cirolar yapmaktayız ve ülkemize çok ciddi döviz girdisi sağlamaktayken lütfen sayın başkanlarım Bodrum, Göcek ve Marmaris’i alt yapı olarak destekleyin, bu yatları kaçırmayalım…”

Başkan Kocadon Markalaşmanın Önemine Dikkat Çekti…

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Begüm Doğulu’nun çok önemli bir marka yarattığını ifade ederek, BODTO üyelerinin her yıl nice başarılara imza attıklarının altını çizdi. “Bodrum bir marka olmanın yanı sıra Begüm Yatçılık gibi markalaşarak uluslararası arenada tanıtıma katkı veren şirketlere de sahiptir.” diyen Kocadon, bu markaların bölgeye büyük değer kattığını da sözlerine ekledi.

Begüm Yachting Denizcilik Sektörümüzün Gururudur…

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç de Begüm Yachting’in çok değerli bir marka olduğunu ifade ederek; “Begüm Doğulu sektörümüzün gururdur. Bir çok başarıya imza atan Begüm hanım bir çok yatırımcıya da örnek teşkil etmektedir…” dedi. Dinç sözlerini “Sektörün çok sorunu var ve kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerekiyor…” şeklinde tamamladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.