Bodrum Gündem

Teknelerden toplamda 300.000’nin üzerinde çöp aldık

Teknelerden toplamda 300.000’nin üzerinde çöp aldık

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube bünyesindeki Riva-1 ücretsiz hizmet vermeye koylarda konaklama yapan teknelerden katı atıklarını almaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube bünyesindeki Riva-1 ücretsiz hizmet vermeye koylarda konaklama yapan teknelerden katı atıklarını almaya devam ediyor.

Ücretsiz Katı Atık Alım Teknesinin dördüncü sezonunu geçirdiğini, koylarda konaklama yapan teknelerden toplamda 300.000’nin üzerinde çöplerini aldıklarını ve Muğla Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm bölümüne gönderdiklerini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç yaptığı açıklamaya şu ifadeler ile devam etti; “Göreve geldiğimiz günden itibaren; Tamer Başkanımızın destekleriyle, Bodrum Şube olarak deniz ve deniz dibi temizliğine önem verdik. Bundan dolayı gerek koylarımız, gerekse plajlarımız bölgemizde; denize kıyısı olan her bölgenin temizliği bizim için önemli oldu. Ücretsiz Katı Atık Alım Teknemizde dördüncü sezonumuzu geçiriyoruz. Koylarda konaklama yapan teknelerimizden Toplamda 300.000’nin üzerinde çöplerini aldık ve Muğla Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm bölümüne gönderdik.”

Amaçlarının; denizcilerde sağduyu oluşturmak, farkındalık yaratmak ve onları bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Başkan Dinç “Biz Bodrum’da denizlerimizden ekmek yiyoruz. Ekmek yediğimiz yerde kirlilik istemiyoruz. Sürdürülebilir turizmin en temel prensibi kalitedir. Kaliteli turizm için sunduğumuz teknemizi, denizimizi, deniz dibimizi temiz tutmalıyız ve sürdürülebilir doğal yaşama zarar vermemeliyiz.” dedi.

Sıfır Atık Projesi ileBodrum’da Mavi Kazanacak” sloganı ile her daim; Temiz yaşamı destekleyeceklerini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç’in yaptığı açıklama ücretsiz olarak verdiğimiz bu hizmette de denizcilerimizden aldığımız destek ve memnuniyet;  yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu göstermekte bize. Bu desteğin artarak devam etmesini diliyoruz. Bizi bu anlamda destekledikleri için Buradan da tüm üyelerimize, deniz sever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.